Vágólapra másolva!
A férfikézilabda-NB I rájátszásának csúcsrangadóján a Szeged hazai pályán 20-18-ra legyőzte a Veszprémet. A nőknél a Cornexi a Dunaferrt fogadta, s a végén az újvárosiak örülhettek, hiszen bár a szünetben még a hazai együttes vezetett, a vége 20-21 lett.

Férfikézilabda-NB I, rájátszás:
Pick Szeged - Fotex Veszprém 20-18 (10-9)
Szeged, 2000 néző
vezette: Klucsó, Lekrinszki
Szeged: IVANOV - BERTA 6, Bécsi 3/2, Matic 3/1, Mezei, Bajusz 2, ILLYÉS 2. Csere: NAGY L. (kapus), Laluska, EKLEMIVIC 4/1, Doros, Németh. Edző: Dragan Djukics.
Veszprém: STERBIK- Dzomba 3, Saracevic 4/2, Éles 1/1, Zsigmond 1, Diaz 1, PÁSZTOR 3. Csere: Fazekas (kapus), Csoknyai, Gál 1, PEREZ 4, Iváncsik. Edző: Zdravko Zovko.
hétméteres: 8/4 ill.5/3
kiállítás: 16, illetve12 perc.
kizárva: Bajusz a 45. percben, illetve Csoknyai az 51.percben.

Rosszul indult a meccs a Pick Szeged számára. Nikola Eklemovic, a csapat irányítója magas lázzal küszködött napok óta, de vállalta a játékot. A Dunaferr ellen kiválóan védő Fekete Róbert dereka a bemelegítés közben "kiakadt", így a fiatal Nagy Levente került a cserepadra. Meglepően kevesen, körül- belül kétezren látogattak csak ki az évad utolsó hazai meccsére, pedig egy Fotex elleni rangadóra még a régi csarnok is megtelt minden alkalommal.

Fantasztikusan kezdtek a vendégek, a tizedik percben már 4-1 volt a javukra, a hazaiaktól csak az újonc Illyés tudott gólt lőni ebben a szakaszban. Matic, Bajusz, majd ismét Illyés góljaival kiegyenlített a Szeged a tizennegyedik perc végére, madj ezután a két vendég lövő, Saracevic és Perez, kétszer kétszer mattolta az egyébként jól védő Ivanovot, és ismét a Veszprémnél volt az előny. A 25. percben Matic révén kiegyenlített a Pick, s mint kiderült, ez volt az utolsó egyenlő állás a meccsen. A lefújásig egygólos előnyt szereztek a hazaiak, amit annak is köszönhettek, hogy Éles sem tudott gólt lőni büntetőből a fiatal Nagy Leventének, csakúgy, mint korábban Saracevic.

A fordulás után fantasztikusan kezdett a Szeged: tíz percig nem kapott gólt, igaz csak hármat lőtt. Lehetett volna nagyobb is az előny, de Bajusz kétszer is Sterbikbe lőtte a büntetőt. A félidő közepére felzárkózott a Veszprém, Saracevic biztosan lőtte a büntetőket, s a hazaiak kapitányánál, Bajusznál "elszakadt a cérna" és egy vendég indításnál szabálytalankodott Gál Gyulával, a vendégek legkeményebb játékosával, s ennek csak piros lap lehetett a következménye. Érdekes módon a kapitányuk elvesztése nem törte meg a hazaiakat, s Eklemovic, valamint Bécsi találatával újra három lett a különbség (17-14). Ekkor Csoknyai is bemutatta, hogy ő is "szereti a pirosat", amit a bírók az Eklemovic elleni fault miatt mutattak fel a vendégek tizenegyesének. Dzomba, majd Diaz megint egyre szűkítette a különbséget, de a mezőny egyik legjobbja, Berta Róbert még két gólt dobott, s ezzel el is dőlt a meccs.

Nagy küzdelmet, de közepes színvonalú játékot hozott a szuperrangadó. Kérdés, hogy mi történt volna, ha igazi tétje van a meccsnek. A Szeged ma jobban védekezett, s Berta személyében volt egy vezére, a Fotexnek pedig még két dobása van arra (Orosházán és Pécsett), hogy megszerezze a bajnoki címéhez szükséges egy pontot.

Dragan Djukics (Szeged): "A magyar mezőny két legjobb csapatának küzdelméből ma mi kerültünk ki győztesen, pedig nem teljes gárdával vehettük fel a küzdelmet. Ma még örülünk a bravúrnak, de holnaptól már készülünk a Pécs elleni utolsó bajnokira és a Magyar Kupa döntőjére."

Zdravko Zovko (Veszprém) "Nagyon nehéz meccs volt, úgy jellemezhetném, hogy kézilabda, szépség nélkül. Mindkét gárdánál az eredmény volt előtérben. Végig a Szeged kezében volt a meccs, de az utolsó percben is esélyünk volt a döntetlenre. Nem sírunk, hisz még két meccsünk van arra, hogy megszerezzük a bajnoki címhez szükséges egy pontot."

Nőikézilabda-bajnokság, rájátszás:
Cornexi-Alcoa - Dunaferr 20-21 (14-13)
Székesfehérvár, 400 néző.
vezette: Dobrovits, Tályok
Cornexi: Kurucz - Kovács A. 1, KULCSÁR 3, Németh H. 9 (1), Kovács T., VIRINCSIK 3, Kenyeres 1. Cs: Grosu, Fekete (kapusok), Tóth M. 1, Wolf 2 (2), Lőw, Grezner. Edző: Zsiga Gyula
Dunaferr: PÁLINGER - PÁLFFY 4, Pigniczki 2, FERLING 9 (7), BOHUS 2, Szrnka 2, Sávolt 2. Cs: Juhász (kapus), Oblisz, Szologub, Nagy, Gáspár, Bulath. Edző: Kiss Szilárd
Az eredmény alakulása: 5. p.: 4-2. 8. p.: 6-3. 13. p.: 7-7. 21. p.: 11-12. 27. p.: 14-12. 39. p.: 15-16. 44. p.: 15-17. 51. p.: 17-20. 60. p.: 20-20
kiállítás: 12, ill. 14 perc
hétméteres: 9/3, ill. 7/7

A rájátszásban Dunaújvárosban döntetlenre végzett a két csapat úgy, hogy a Cornexi az utolsó másodpercben egyenlített. Egy újabb ilyen pontvesztés akár a bajnoki címébe is kerülhet a Ferencvárossal versenyt futó Dunaferrnek, de nem ígérkezett egyszerűnek győzni Fehérvárott. A hazaiak felszabadultan, tét nélkül játszhattak, és játszottak is, a meccs elején rögtön háromgólos előnyre tettek szert.

Németh Helgát nem tudták tartani az újvárosiak, akár lőtt, akár passzolt, gól lett belőle. A Dunaferr védekezését jól jellemezte ebben az időszakban, hogy minden hazai támadás góllal végződött. Miután a hátsó sorokat rendezte Kiss Szilárd csapata, elöl is helyükre zökkentek a dolgok: egyenlítettek Ferlingék. A szőke átlövő különösen a hetesek értékesítése terén jeleskedett, s mivel ilyenből sokat kapott a Dunaferr, a hazaiaknak akciógólokkal kellett tartaniuk előnyüket a "büntető" Dunaferrel szemben.

A második félidőben aztán Zsiga Gyula lányai is kaptak esélyt a bíróktól a "hétméteres műfajának a gyakorlására" - de hiába. Kilenc büntetőjéből mindössze hármat értékesített a Cornexi, s ez - amellett, hogy nem első osztályú mutató, s nem először jellemző a fehérváriakra - a meccsbe is került. Mert hiába kapaszkodtak vissza háromgólos vendég vezetésről, hiába egyenlítettek a vége előtt húsz másodperccel, két szekundummal a dudaszó előtt a Dunaferr jutott heteshez, s Ferling nem tette meg azt a szívességet, hogy "fehérvári módra" végezze el a büntetőt.

Akárcsak legutóbb, most is kérdéses volt tehát a két csapat meccsének kimenetele az utolsó pillanatig. Akkor a fehérváriak, most Pálingerék lehetnek elégedettebbek. A minimális különbségű Dunaferr-győzelem talán nem csak a fehérvári szurkolókat, hanem a ferencvárosiakat is bosszantja, hiszen egy döntetlennel ők kerültek volna közelebb céljuk eléréséhez.