Vágólapra másolva!
Harmadik mérkőzésén kikapott Horvátországtól, így egy győzelemmel és két vereséggel zárta az Európa-bajnoki selejtező tornát Tiszaújvárosban a magyar férfiröplabda-válogatott.

Eredmény:
Magyarország - Horvátország 2-3 (-21, 22, 18, -22, -12)
A magyarok összeállítása: Tomanóczy, Koch, Kántor, Gelencsér, Veres, Mészáros D. Csere: Szabó G. (libero), Pásztor.

Rendkívül tompán, álmosan mozogtak a hazai játékosok, de a második szett harmadánál úgy tűnt, a feljavult sáncmunka végleges fordulatot hoz a javunkra. Nem így történt, mert a következő játszma megnyerése után, a negyedik felvonás felénél feléledtek a bravúros pontokra is képes horvátok. Lendületük kitartott a rövidített szettben is, így a magyar csapatnak kevés esélye maradt, hogy a jövő évi, horvátországi tornán kivívja az Eb-részvétel jogát.

Demeter György szövetségi kapitány: "Egy játszmányi előnyt adtunk az ellenfélnek. Vezetésünket a negyedik szettben nem tudtuk eléggé kitolni, így az extra dolgokra képes horvátok le tudtak győzni minket. Összességében csalódott vagyok, főként azért, mert hazai pályán a magyar közönségnek nem tudták megmutatni valós tudásukat a játékosok, nem tudták azt a teljesítményt hozni, amelyre külföldi klubjaikban képesek voltak az idényben. Bízom benne, hogy ez a vereség csak csatavesztés volt, és jó értelemben vett dackorszak következik, amikor mindenki bizonyítani akar.

Bulgária harmadik mérkőzését is megnyerte, így éllovasként várhatja a jövő májusi, horvátországi tornát.

Eredmény:
Bulgária - Belgium 3-1 (16, 25, -22, 25)

A csoport állása:
1. Bulgária 6 pont (9-2)
2. Magyarország 4 (6-7)
3. Belgium 4 (4-6)
4. Horvátország 4 (3-8)

A horvátországi torna után alakul ki a végső sorrend. A négy selejtező csoport győztese mellett a két legjobb második szerepelhet majd a 2003-as németországi Eb-n.

Korábban: