Vágólapra másolva!
A hét végén a junior kézilabda-válogatottaké lesz a főszerep. A férfiak Tiszavasváriban, a hölgyek Nagyatádon próbálják kiharcolni a nyári Európa-bajnoki szereplés jogát. Hazai pályán mindez el is várható.

Hazai pályán próbálja kiharcolni az Európa-bajnoki szereplés jogát a magyar kézilabdasport fiatal generációja. Mind a férfi, mind a női szakág képviselői a hét végén vívják Eb-selejtezőiket, amelyek célja, kijutni a nyári kontinensviadalra. Tóth László férfi, és Kovács Péter női juniorcsapata Tiszavasváriban, illetve Nagyatádon készül a péntektől vasárnapig tartó Eb-selejtező csoportküzdelmeire. A férfiak Észtország, Románia és Fehéroroszország, a hölgyek Ukrajna, Franciaország és Dánia ellen próbálják meg kiharcolni a továbbjutást. Ehhez az szükségeltetik, hogy az első két hely valamelyikén végezzenek a csoportban. A keretben a két legismertebb név Józsa Máté (Kőbánya) és Iváncsik Tamás (Győr) lehet, előbbi a tavalyi esztendő legjobb utánpótlás játékosa, utóbbi Iváncsik Mihály, a legendás győri jobbszélső fia.

A hölgyeknél ugyan hiányzik a Győri ETO vezéregyénisége, a korosztályából kimagasló Görbicz Anita, (aki valószínűleg részt venne a finnországi Eb-n, ha a válogatott kvalifikálná magát) illetve beállós poszton a sérült debreceni Sütő, de az együttes a junior vb-ezüstérmes Kári-Horváth Renátával és Bulath Anitával esélyes lehet a továbbjutásra. A férfi junior Eb-re augusztus 9-től Lengyelországban, a hölgyek viadalára augusztus 23-tól Finnországban kerül sor.

A hét végi program,
férfiak, május 24, péntek:
Románia - Fehéroroszország (17 óra), Észtország - Magyarország (19)
május 25., szombat:
Fehéroroszország - Észtország (17), Magyarország - Románia (19)
május 26., vasárnap:
Románia - Észtország (11), Fehéroroszország - Magyarország (13)

nők, május 24., péntek:
Dánia - Franciaország (17), Magyarország - Ukrajna (19)
május 25., szombat:
Ukrajna - Dánia (17), Franciaország - Magyarország (19)
május 26., vasárnap:
Ukrajna - Franciaország (11), Magyarország - Dánia (13)

A junior válogatottak keretei
férfiak,
kapusok:
Szabó Tamás (Komló), Tatai Péter (Győr)
mezőnyjátékosok: Törő Szabolcs, Császár Gábor (Dunaferr), Józsa Máté (Kőbánya), Bakos Dávid, Iváncsik Tamás (Győr), Földi Péter, Vadkerti Attila (Tisza Volán), Stéhli Csaba (Hort), Cifra Tibor, Horváth Roland, Gulyás Péter (Fotex), Tarnavölgyi Gergely (Szabolcs KSE), Nyikes Csaba (Balatonfüred), Boczák Zsolt (Tiszavasvári), Nagy Zoltán (Dunaferr), Csaba Attila (Nyíregyháza)

nők,
kapusok:
Herr Orsolya (Győr), Lengyel Edit (Dunaferr), Tamaskovics Gabriella (Spartacus).
mezőnyjátékosok: Szabó Valéria, Szűcs Gabriella (Debrecen), Orosz Edina (Vasas), Blaskovits Adrienn, Simon Orsolya (Herz-FTC), Szórádi Katalin, Jenőfi Katalin, Mörtel Renáta, Bódi Bernadett, Kári-Horváth Renáta (Győr), Kocsis Ágnes (Hódmezővásárhely), Bulath Anita, Vincze Melinda (Dunaferr)

Pincési László

Ajánlat: