Vágólapra másolva!
Kósz Zoltán, Varga I Zsolt és Märcz Tamás hiányzik Kemény Dénes új, 21 tagú válogatott keretéből a sydneyi aranyérmesek közül. A szövetségi kapitány hozzájuk hasonlóan egyelőre nem vette figyelembe a múlt vasárnapi bajnoki döntőn történtek miatt fegyelmi eljárás alatt állókat sem.

Az új válogatott keret:
kapusok: Szécsi, Kovács Z., Jászberényi
mezőnyjátékosok: Vári, Steinmetz B., Fodor, Biros, Katonás, Vindisch, Kásás, Varga D., Nyéki, Székely, Kiss G., Kiss Cs., Madaras, Benedek, Molnár T., Bárány, Steinmetz Á., Kiss G.

"Az első edzés csütörtökön lesz, Kovács, Steinmetz Barnabás, Kásás, Biros, Kiss Gergely, Bárány és Molnár, akik játszottak a péntek-szombati BL-döntő meccsein, kapnak még néhány nap szabadságot és csak jövő hétfőn kapcsolódnak be a közös felkészülésbe - mondta a kapitány.

Kemény annyi kommentárt fűzött jelöltjeinek névsorához, hogy egy-két sérülés, a fegyelmi eljárás és néhány jelöltjének fáradtsága okoz némi bizonytalanságot, ezért hívott meg a keretbe a tervezett 18-nál hárommal több játékost: "Molnár Tamás ugyan kerettag, de egyelőre nem számíthatok rá, mert olyan ujjsérülést szenvedett a szombati BL-döntőn, hogy három hétig nem foghat labdát a kezébe.

A kimaradt klasszisokkal kapcsolatban azt mondta, hogy elsősorban az athéni olimpiára kell csapatot építenie, s ezért tekintett el például a 34 és fél éves Kósz beválogatásától, függetlenül attól, hogy az elmúlt hetekben szenzációs formában védett a Vasas kapusa. "Kettős a feladat: egyrészt az augusztusi Világliga döntőre és Világkupára kell ütőképes, jó formában lévő válogatottat felkészíteni, másrészt tényleg az elsődleges cél a most még távolinak tünő athéni olimpia" - magyarázta a szakvezető.

A válogatott menetrendje így alakul:
május 29-június 4.: napi két közös gyakorlás Budapesten
június 5-8.: edzőtábor Kaposváron
június 13-16.: nemzetközi torna Rómában
június 29-július 28.: Világliga-csoportmérkőzések, 3 itthon, 3 idegenben
augusztus 2-4.: Világliga, négyes döntő, Patrasz
augusztus 8-11.: Unicum Kupa, Budapest
augusztus 22-25.: Világkupa, Belgrád

Ajánlat:

Korábban:

Kemény Dénes csak a BL-döntő után hirdet keretet