Vágólapra másolva!
A második félidőben nyújtott kitűnő játékával megszerezte a Falco elleni harmadik győzelmét a piros-fekete alakulat, így bebiztosította döntőbe jutását. Patonay Imre együttese öt év után játszhat ismét bajnoki finálét.

Körmend - Falco 111-83 (19-21, 22-14, 40-18, 30-30)
Körmend, 2800 néző
vezette: Szamos, Király
Körmend: Németh (23/12), Madison (29/6), Zsebe (8), Mujanovic (24/12), Edmonson (20/6). Csere: Trummer (3), Szlávik (3/3), Grebenár (-), Kutasi (1), Keresztes (-). Edző: Patonay Imre.
Falco: Kálmán (14), Alexe (16/3), Pankár (10), Wiley (2), Tarle (19). Csere: Dénes (-), Gráczer (18/12), Henrik (2), Horváth B. (-), Sallay (2). Edző: Zsoldos András.
Kipontozódott: Trummer (32.), Grebenár (37.)
Kiállítva: Wiley (24.)

Remekül kezdett a Falco, ami nem csak a sárga-feketék játékának ritmusában, ötletességében, de az eredményességben is megmutatkozott.

A szombathelyiek fő erőssége Niksa Tarle volt, aki lepattanókban egyeduralkodónak bizonyult, aztán ha már labdát szerzett, kosarakat is dobott. A másik oldalon viszont semmi sem jött össze, a leglátványosabb kudarcnak pedig a hárompontosok bizonyultak, mivel az első tizenhárom kísérletükből Némethék csupán egyszer találtak a Falco gyűrűjébe. A félidő hajrájára aztán rákapcsolt a Körmend, mezőnyben a sárgák fölé nőttek a vendéglátók, ami meg is hozta a fordulatot, így a szünetre már körmendi vezetéssel tértek a csapatok.

A fordulás utáni első pár percben pedig sorsdöntő jelentetek következtek: előbb 10-0-s piros-fekete rohamot láthatott a publikum, majd egy dühöngő Wiley-t, akit egy vitatott játékvezetői ítélet után öten is nagy nehézségek árán tudtak lefogni. Az amerikai játékost kiállították, a körmendi száguldás pedig folytatódott.

Ezúttal már bementek a triplák, igaz a szombathelyi védelem is fellazult rendesen. 40 pontot dobott egy negyed alatt a Körmend (így tett a Falco is Kaposvárott), ami el is döntötte a találkozó végkimenetelét.

Az utolsó negyedre többnyire már csak saját támadásaikra összepontosítottak a játékosok, ami újabb kosáresőt hozott.

A Marc Körmend 3-0-s összesítéssel jutott a döntőbe. A szintén három győzelemig tartó finálé egy hét múlva kezdődik.

Patonay Imre: "Az elején a nagy tét görcsössé tette a csapatot. A fordulás után feljavult dobóteljesítményünk, ami eldöntötte a találkozó sorsát."

Zsoldos András: "Az a lényeg, hogy a két legjobb csapat jutott a döntőbe és ezért mind a ketten őszinte elismerést érdemelnek."

Unger Tamás

Korábban:

Elhúzott a Körmend

Fórum:

Magyar kosárlabda