Vágólapra másolva!
"Üdvözlettel és békével" - ezzel zárja sorait az olimpiai bajnok Kiss Gergely, válaszolva azoknak a Vasas-játékosoknak, akik megtámadták és súlyos sérülést okozva megverték őt a május 19-i Honvéd-Vasas pólóbajnokság ötödik mérkőzésén, majd a múlt pénteken nyílt levélben kértek tőle bocsánatot tettükért.

"Talán valóban szerencsésebb lett volna közvetlenül a mérkőzés után jelezni sajnálkozásotokat, de jobb későn, mint soha! Sajnos, a törések nyomai megmaradnak" - fogalmaz Varga Tamásnak, Varga Zsoltnak, Hesz Máténak és Mátyás Zoltánnak címezve szavait a balkezes klasszis.

Reagálásában Kiss biztosítja az azóta súlyos büntetésben, egy-másfél éves eltiltásban részesített angyalföldi pólósokat, hogy a maga részéről tudomásul veszi a levelükben foglaltakat, és lezártnak tekinti az ügyet, nem fontolgat senki - sem ő, sem valamelyik csapattársa - revánsot.

"Bízom abban, hogy az ügyben eljáró független személyek és szervezetek döntéseikkel azt segítik elő, hogy soha többé ne forduljon elő hasonló eset, tanulság legyen, ami történt, minden lappangó indulatnak. Tanulnia kell ebből sportolónak, sportvezetőnek és mindenki másnak, akinek élő kapcsolata van a sporttal. Ez az eset intő példa, és mint ilyen, legyen ez valóban az utolsó" - fejeződik be Kiss Gergely válaszlevele.

Korábban: