Vágólapra másolva!
Kétgólos győzelmet aratott a férfi kézilabda-válogatott az Ukrajna elleni világbajnoki pótselejtező első, szegedi mérkőzésén, s Skaliczki László szövetségi kapitány szerint megjósolhatatlan, elég lesz-e a szerény előny a vasárnapi kijevi visszavágón, pláne úgy, hogy Rosta István sérülés miatt nem tarthat a csapattal.

"Szerintem négy-öt gólos győzelem benne volt a meccsben" - mondta a szakvezető. "Videóról már kielemeztem a mérkőzést, s ha nincs a második félidő hajrájának pszichikai és fizikai csődje, akkor nagyobb előnyt is szerezhettünk volna. Igaz, az is benne volt a pakliban, hogy ha nem működik a védekezésünk, s nincs néhány egyéni bravúr, akár el is veszthettük volna a szegedi összecsapást."

A kapitány szerint csak kedvező periódusai voltak a válogatottnak, az összteljesítmény nem volt igazán biztató. Skaliczki kevesellte az átlövéseket, s a védekezésben is akadtak gondok. "Van mit javítanunk" - mondta. "Az igazi kérdés azonban az, miként tudnak a fiúk alkalmazkodni a kinti körülményekhez. Az ukránok hazai pályán nyilván nem ezt a lassú játékot alkalmazzák majd, fel kell venni a ritmust, s a pszichikai terhet bírni kell."

Skaliczki László nem teljesen érti a fanyalgókat, úgy véli, azt kár lenne elvenni csapatától, hogy legyőzte az utóbbi évek világversenyeire rendre kijutó Ukrajnát, szerinte sokan kudarcként könyvelik el a meccset, ő pedig nem hajlandó feladni a párharcot, s lát esélyt arra, hogy a csapat kijusson a 2003-as portugáliai világbajnokságra.

A helyzetet rontja, hogy Szegeden Rosta István "medvepuszit" kapott a combjára, s ezért biztosan nem játszhat a visszavágón, viszont felgyógyulhat addig a bokáján megsérülő Mezei, így a kapitánynak csak egy embert kell utólag meghívnia.

Erdei Tamás