Vágólapra másolva!
Székely és Fodor túl van a nehezén, Steinmetz Barnabás tartotta a vasárnapi lázrekordot a római nemzetközi vízilabdatorna második napjától vírusfertőzéssel sújtott magyar válogatottban, amely időelőtt, már vasárnap délben hazaérkezett.

Kemény Dénes szövetségi kapitány máris bejelentette, hogy hétfőn tüzetes orvosi vizsgálat következik a Sportkórházban, s ennek eredményeként derül majd ki: játékosai közül kire mikor számíthat. "Kedden az egészségeseknek és az itthon maradtaknak, azaz számításaim szerint 10-11 pólósnak fogok edzést tartani, s jó esetben arra számítok, hogy szerdán vagy csütörtökön áll majd mindenki a rendelkezésemre.

A válogatott június 29-én este és 30-án délelőtt tartja a Világliga-sorozat premierjét az oroszok ellen Moszkvában. A magyar szempontból kuriózumszámba menő körülmények között félbeszakadt római tornán szombat este egy magyar-olasz vegyescsapat játszott a házigazdákkal, s - többek között - Madaras 2, Kiss G., Vári és Vindisch 1-1 találatával 9-2-re nyert.

Magas lázzal járó torokgyulladást okozott az a vírus, ami végigsöpört a válogatott majdnem minden játékosán. Így diagnosztizálta a római nemzetközi torna feladásához vezető példa nélküli betegséghullámot dr. Pavlik Gábor, a csapat orvosa, hozzátéve, hogy három évtizede járja a világot sportolók kisérőjeként, de ilyen járvánnyal, mint a mostani, még soha sehol nem szembesült.

"Három játékos láza szökött fel 39 fok fölé, legalább hatan voltak, akiket komolyan megviselt a betegség, három-négy esetben bizonyult könnyebb lefolyásúnak a fertőzés, s ugyanennyien gyakorlatilag "megúszták". Pavlik doktor - amikor saját készlete elfogyott, akkor gyorsan beszerzett - lázcsillapóval, s antibiotikummal kezelte betegeit. Amíg nincs eredménye a hétfői tüzetes vizsgálatnak, addig nem szívesen mond szakvéleményt az esetről, de úgy ítéli meg, hogy a jelenlegi helyzet szerint a magas lázzal ágynak esettek optimális esetben is csak csütörtökön vagy pénteken edzhetnek legközelebb.

Korábban: