Vágólapra másolva!
Miután nem sikerült az éremszerzés, döntő lépésre szánta el magát a Szolnok férfikosárlabda-együttese. A bajnokság végén minden légióst elbocsátott a vezetőség, helyükre elsőként, Nikola Glisovic személyében egy 209 cm magas bosnyák center érkezett a Tisza partjára.

A gyengébb bajnoki szereplést követően nemcsak Goran Miljkovic vezetőedzőtől vált meg a Szolnok férfikosárlabda-együttese, de nem hosszabbított szerződést három légiósával, Maljkoviccsal, Lapovval és Vukicseviccsel sem. A Magyar Kupa-győztes gárda előbb edzőként szerződtette az egykori aranycsapat kitűnőségét, Rasid Abeljanovot, majd megkezdte a keresést a nemzetközi piacon.

Magyar kosárlabdahttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=28842

Orosz, Mérész, Szarvas, Cziczás, Trepák, Rusznák és Pavlovics szerződése nem járt le, így ők maradtak. Első légiósként egy bosnyák center, Nikola Glisovic érkezett. A 209 centiméter magas, 102 kg testsúlyú, 29 éves kosaras évekig a jugoszláv bajnokságban edződött, szerepelt a BFC Beocin, a Vojvodina és a Lovcen Cetinje együttesében is. 1999-től 2000 decemberéig a macedón Kumanovót erősítette, ekkor szerződtette a belga Telindus Leuven. Tavaly január óta Boszniában, a Borac Nektar Banja Luka gárdájában kosarazott.

Pincési László