Vágólapra másolva!
Továbbra is veretlen és százszázalékos a vízilabda Világligában a döntőbe jutást már korábban kiharcoló magyar válogatott, amely biztosan győzte le az amerikaiakat a Margitszigeten.

Világliga, B csoport, kilencedik forduló:
Magyarország - Egyesült Államok 15-8 (3-0, 5-4, 4-2, 3-2)
Hajós Alfréd uszoda, 2000 néző
vezette: Clara (olasz), Hasszekioglu (görög)
Magyarország: Szécsi - Steinmetz B. 1, Kiss G. 2, Fodor 3, Molnár 1, Biros 3. Csere: Benedek 3, Kiss Cs. 2, Vári, Bárány.
Az amerikai góldobók: Azevedo 4, Bailey 2, Powers 1, Wigo 1.
emberelőny: 2/2, illetve 3/1
négyméteres: 1/1, illetve -

Már a nyitó negyedben megnyugtató előny szerzett a magyar együttes. A folytatásban magukra - és a kapuba is - találtak az amerikaiak, de Szécsi bravúros védéseinek köszönhetően tovább nőtt a különbség.

Melyik a legjobb vízilabdacsapat?http://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=28512

Nagyszünet után újabb hármas hazai sorozat következett, míg a vendégeknél csak Azevedo remekelt. A záró kilenc percben már örömjátékot mutatott be, s könnyedén nyert Kemény Dénes együttese, amely következő találkozóját vasárnap 17.30 órakor vívja újra a tengerentúliak ellen.

Kemény Dénes: "Talán nagyképűen hangzik, de szinte hétköznapivá válik, hogy kijövünk a Margitszigetre, s nyerünk egy jó mérkőzésen remek közönség előtt. A csapat a találkozó elejétől a végéig élvezte a játékot, szépségdíjas gólokat lőttünk, igazi magyaros vízilabdát mutattunk be."

A nap másik, Splitben rendezett mérkőzésén:
Horvátország - Oroszország 6-10 (2-2, 3-3, 1-3, 0-2)

A csoport állása:
1. Magyarország 27 pont
2. Oroszország 17
3. Egyesült Államok 15
4. Horvátország 13