Vágólapra másolva!
Alaposan megkavarták az állóvizet Zalaegerszegen. A háromszoros bajnok és kupagyőztes férfi kosárlabdacsapat az utóbbi években csak "vegetált", messze került még a legjobb négytől is. Szakemberek korábbi véleménye szerint drasztikus változás kell ahhoz, hogy a gárda ne tűnjön el a süllyesztőben.

Nos, Horváth Béla klubelnök most próbál olyan együttest összehozni, amelyik ütőképes, legalább a hazai porondon. Bencze Tamás és Polster Péter, két korábbi egerszegi sikerember tért először haza. A hátvéd évekig játszott Kaposváron (ott is bajnok lett), a 211 centis középjátékos pedig legutóbb a Soproni Ászokot erősítette.

Tengerentúli bedobó Kaposvárott/sport/csapat/kosarlabda/20020712amerikai1.htmlAmerikai kosaras Szolnokon/sport/csapat/kosarlabda/20020711amerikai.htmlKialakult az Albacomp kerete/sport/csapat/kosarlabda/20020710kialakult.htmlMagyar kosárlabdahttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=28842

Két légiós helye már elkelt a keretben. Az ismertebb név az amerikai Chad McLendoné. A színesbőrű kétméteres center a 4-es poszton érzi jól magát, ott segítette legutóbbi magyarországi fellépésén bajnoki aranyhoz az Albacompot, de már Körmenden is mély nyomokat hagyott a szurkolókban. Zoran Nisavic vadonatúj szerzemény. A gárda jugoszláv trénere, Nikola Lazic nyári tornákon látta játszani a 33 esztendős irányítót, aki legutóbb Izraelben légióskodott. Ponterős kosaras hírében áll a szerb, aki egyébként a Crvena Zvezdától szerződött a Szentföldre. Tárgyalnak még a tavalyi közönségkedvenc Darryl Parkerrel is, ha vele nem tudnak megegyezni, akkor valószínűleg egy franciát igazolnak a 2-es posztra.

Ha mindehhez hozzávesszük, hogy a válogatott bedobó, Kámán Tamás mellett Mészáros, Gáspár és Csaplár-Nagy Ervin is Zalában maradt, akkor kijelenthető, hogy egyáltalán nem túlzás a nyolcba kerülés. Ami az elmúlt szezonban - a kékek története során először - nem sikerült.

Zsámár Roland