Vágólapra másolva!
Elvesztette a két nap híján egy hónapja, tíz mérkőzésen keresztül tartó veretlenségét a vízilabda-válogatott, miután a kaliforniai Moragában háromgólos vereséget szenvedett a vendéglátó amerikai együttestől. Mindez már semmit sem befolyásol: Kemény Dénes legénysége már régen biztos résztvevője a jövő heti patraszi döntőnek, a mostani győztesek viszont nem.

Világliga, B-csoport, 11. forduló:
Egyesült Államok - Magyarország 14-11 (4-3, 6-2, 1-3, 3-3)
Moraga, 2000 néző
vezette: Petronilli (olasz), Pavropulosz (görög)
Magyarország: Szécsi - Fodor 2, Biros 2, Steinmetz B. 2, Molnár, Benedek 1, Kiss G. 2, csere: Székely, Madaras, Bárány, Vindisch, Vári, Kiss Cs. 2
Az amerikai góldobók: Powers 4, Bailey 3, Felix, Klatt 2-2, Azevedo, Beaubien, Smith 1-1

A tengerentúlon élő, 1936-ban pólós olimpiai bajnok Tarics Sándornak a bedobásával kezdődött a találkozó, amelyen 3-3-ig nem volt különösebb gond, de ekkor kimaradt két magyar emberelőny. A folytatás nyomasztóbban alakult, a hazaiak akciógólokkal elhúztak, a vendégek 9-5 után javíthattak volna, de sorra elhibázták a lehetőségeket.

Melyik a legjobb vízilabda-válogatott?http://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=28512

A harmadik 9 perc elején 11-5-re is vezettek a vendéglátók, amikor viszont ők blokkoltak le, 11-8-ra, majd a befejező játékrész elején 11-9-re módosult az állás. Ekkor újabb fordulat következett, s máris 13-9 volt az állás Ratko Rudic tanítványai javára. Közben amolyan generációs csata is zajlott a medencében az ifjú amerikaiak és a kicsit idősebb magyarok között, aminek következtében a bírók Molnárt és Kiss Gergelyt cserével kiállították, s előfordult, hogy egy kisebb, de tömeges csetepatét is szét kellett oszlatniuk.

Végeredményben nem történt tragédia, minden sorozat véget ér egyszer, jobb is, hogy ez most történt és nem a jövő heti fináléban. Az amerikaiak ezen az egy találkozón eggyel több gólt lőttek, mint a múlt héten a margitszigeti kettőn összesen.

A csoport állása:
1. Magyarország 30 pont
2. Oroszország 23
3. Egyesült Államok 19
4. Horvátország 15

Az utolsó csoportmérkőzések során a második orosz-horvát találkozóra szombat délután, az újabb amerikai-magyar összecsapásra közép-európai idő szerint vasárnap hajnalban kerül sor.