Vágólapra másolva!
A Szolnok nőikosárlabda-csapata hétfőn elkezdte a felkészülést az elkövetkező idényre, a kék-sárgák nem titkolják: hazai bajnoki és kupaküzdelmek mellett az október 9-én kezdődő Európa-kupában is helyt akarnak állni.

A gyakorlati munkát megelőző sajtótájékoztatón az elmúlt évadbeli játékoskeretből Ana Perovics, Bujdosó Anna, Németh Beatrix, Sashalmi Orsolya, Sonyák Zita, Szalay Virág, míg az újonnan igazolt kosarasok közül Angela Djelmis (a PVSK-ból érkezett), Radnóty Krisztina (DKSK), Szélesy Judit és Nyírő Bea (mindkettő Szekszárd) volt jelen. A hiányzó két külföldi játékos, az új-zélandi válogatott centere Gina Farmer és a bedobó posztra szerződtetett ausztrál származású Katrina Hibbert várhatóan augusztus végén csatlakozik a szolnokiak keretéhez.

Gazdag Sándor, a klub szponzori körének első embere elmondta: "Nem vagyunk elégedettek az elmúlt két évadban elért hetedik helyezéseinkkel, többre vágyunk, ezért döntöttünk az edzőváltás mellett: Tapodi Péter vette át Palkovits Tamás helyét a kispadon. Úgy gondolom, sikerült megfelelően megerősíteni sorainkat. Nem titkoljuk, a bajnokságban minimum a legjobb hat közé akarunk kerülni, sőt a nemzetközi színtéren sem akarunk szégyent vallani. Ebben az évadban a szombat-szerda ritmusban közel negyven mérkőzés vár csapatunkra, jó felkészüléssel nem elérhetetlenek céljaink."

Tapodi Péter, az új mester a közeljövő feladatairól számolt be: "Délelőttönként az atlétikai pályán, olykor a konditeremben és az uszodában fogunk dolgozni, míg délutánonként a tiszaligeti sportcsarnokban a kosárlabda kerül előtérbe. A jövő héten szerdán és csütörtökön már edzőmeccset is játszunk, méghozzá hazai pályán fogadjuk az ausztrál egyetemi válogatottat. Szeptemberben felkészülési tornákon veszünk részt, 13-án a hazai rendezésű Gösser-kupán, a következő héten a szekszárdi Sió-kupára, majd a bajnoki rajt előtt egy héttel a bonyhádi Bogép-kupára leszünk hivatalosak. Állományunk nem tűnik gyengébbnek, mint a riválisoké, jó szerepléssel akár még a dobogó harmadik fokát is megcélozhatjuk!" - fogalmazott a szakvezető.

Varga Csaba