Vágólapra másolva!
Egyelőre nem tudni, hol folytatja pályafutását Dávid Kornél, a francia Strasbourg férfikosárlabda-együttesének magyar válogatott centere. Az NBA-t is megjárt kosaras ugyanis még nem döntött, marad-e jelenlegi csapatánál, miközben a vezetők amerikai centert keresnek posztjára.

Lassan a hajrájához érkezik a francia kosárlabda-bajnokság átigazolási időszaka, s a két magyar játékos közül eddig csak Gulyás Róbertről hallhattunk, aki bajnok ASVEL Villeurbanne ajánlatát fogadta el. Dávid Kornélról azonban egyelőre semmit sem tudni. Az európai kosaras honlapok közül több is kérdőjellel említi a Strasbourg csapatának keretében, miközben az a hír járja, a gárda centert keres.

"Dávid a mai napig nem írta alá szerződését, noha a klub két évre szerette volna megszerezni. Ráadásul a Strasbourg szerződtette már Crawford Palmert is, s újabb centert keresnek. Úgy gondolom, nem marad pénz Kornél megtartására, arról viszont nem tudok, hogy más francia klub megkereste volna" - nyilatkozta érdeklődésünkre Guillaume Althoffer, az Eurobasket szakírója.

A Strasbourg eddig nyolc játékost igazolt Terrell Castle, Frédéric Forte, Alvim Sims, David Gautier, Georges-Henri Massenya, James Hamilton, Crawford Palmer és Jérome Schmitt személyében, s a Limoges, valamint a Dijon mellett erősen figyeli az amerikai játékospiacot.

Pincési László