Vágólapra másolva!
Harminckét pontos győzelemmel kezdte meg felkészülséét a Szolnok férfikosárlabda-együttese, amely szezonnyitó felkészülési mérkőzésén biztosan nyert a román West Petrom Arad ellen.

Nemzetközi férfikosárlabda-mérkőzés
Szolnok - West Petrom Arad 90-58 (25-17, 22-10, 25-11, 18-20)
Tiszaligeti Sportcsarnok, 1000 néző
vezette: Csősz, Gál
Szolnok: Stone 11/3, Pavlovics 15/12, Vaisvila 14/6, Orosz 11, Vilcinskas 23. Csere: Trepák 11, Mérész Cs., Cziczás 2, Rusznák, Szarvas 3/3, Mándity, Balogh. Edző: Rasid Abeljanov.
Az Arad legjobb dobói: Haskins 14, Roberts 13/3, Lapuste 10.
Az eredmény alakulása: 5. p.: 12-8, 15. p.: 36-23, 26. p.: 59-38, 35. p.:78-50.
Kipontozódott: Haskins (30.), Roberts (36.)

Csaknem ezer néző látogatott ki az Olaj bemutatkozó meccsére, melyen a román bajnok, Arad látogatott a Tiszaligetbe. A bemelegítés alatt különösen a három légióst, az amerikai Kip Stone-t és a két litvánt, Vaisvilát és Vilcinskast figyelte árgus szemekkel a nézősereg.

Edzőmeccs ide, edzőmeccs oda, nagyon bekezdtek a szolnokiak a meccs elején, az utóbbi játékosok szinte egymást múlták felül, Vaisvila és Kip Stone asszisztokkal tömte társait s ezek közül különösen Vilcinskas remekelt, aki egymás után érte el kosarait, védekezésben pedig Orosz Benővel egyetemben korlátlan úrnak bizonyultak a palánkok alatt. Szórta a pontokat a piros-fekete legénység, a közönség pedig vastapssal jutalmazta kedvenceit.

A folytatásban sem hagyott alább a hazai lendület, formás támadásokból növelte pontjainak számát a házigazdák csapata a két amerikaival megerősített román csapattal szemben. Annak ellenére is nagy volt a felek közötti távolság, hogy Abeljanov igyekezett minden játékosának lehetőséget adni a fellépésre.

Magyar kosárlabdahttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=28842

A fordulást követően sem hagyott alább a szolnoki lendület, nem csak a csapat, hanem a közönség is egyre jobban belejött, és az ütemes taps mellett zúgott a "Hajrá Olaj" is, ugyanis tényleg látványos kosárlabdát mutattak be a házigazdák. Az aradi legénység egy pillanatig sem adta fel, de csak olykor tudott partnere lenni vendéglátóinak.

Rasid Abeljanov, a Szolnok mestere: "Úgy tűnik, védekezésünk jó irányba halad, és szerintem még ennél is jobb lesz. Én azt emelném ki, hogy látszott a felkészülés alatt és az összecsapáson is, hogy kiváló nálunk jó a csapatszellem."

Ofer Berkovics edző (West Petrom Arad): "Jól védekezett és gyorsan játszott a szolnoki együttes, ebből a mérkőzésből is kitűnt, hogy nagyon sok munka vár még ránk."

Varga Csaba