Vágólapra másolva!
A Fotex férficsapata mellett a Herz-FTC női kézilabdázói is részt vehetnek a klubcsapatok Európa-bajnokságán. A férfiak Dessauban és Magdeburgban, a hölgyek Szkopjéban lépnek pályára négyes torna keretében.

A 2002-es klubcsapatok Európa-bajnokságán mind a férfiaknál, mind a nőknél lesz magyar résztvevő, annak ellenére, hogy sem a Fotex-Veszprém, sem a Herz-FTC nem tudta megnyerni a Bajnokok Ligája döntőjét.

A Fotex a BL-győztes német Magdeburg, az EHF-kupa győztes német Kiel és a Kupagyőztesek Európa kupája-győztes spanyol Ciudad Real társaságában október 25-26-án lép pályára. A magyar bajnok elődöntőbeli ellenfele a világ- és Európa-bajnok svéd Staffan Olssont, Johan Petterssont és Stefan Lövgrent is soraiban tudó Kiel lesz. A két elődöntőre Dessauban, a helyosztókra Magdeburgban kerül sor.

Az elődöntő párosítása
október 25., péntek:
SC Magdeburg - Ciudad Real
THW Kiel - Fotex-Veszprém

A kézilabda népszerűségehttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=24100

A hölgyek hasonló jellegű viadalára Szkopjéban kerül sor. A házigazda, Bajnokok Ligája-győztes Kometal mellett az EHF-kupa győztes dán Ikast és a KEK-ben diadalmaskodó orosz Lada Togliatti vesz részt az eseményen. A negyedik helyre a szervezők nem a leggyengébb Challenge-kupában győztes román Universitatea Remin Dévát, hanem a jóval nagyobb játékerőt képviselő magyar bajnokot hívták meg a szervezők. A Herz-FTC az elődöntőben az Ikast ellen meccsel, s ha bejut a fináléba, akkor ott visszavághat a házigazda macedónoknak az elvesztett BL-döntőért. Az elődöntőkre november 2-án, a helyosztókra egy nappal később kerül sor a macedón fővárosban.

Az elődöntő párosítása
november 2., szombat:
Ikast Bording - Herz-FTC
Kometal Szkopje - Lada Togliatti