Vágólapra másolva!
A Pick Szeged a pénteki, Partizan Beograd elleni döntetlen után legyőzte az egykor sztáregyüttesnek számító Metaloplastica Sabacot a közép-európai kézilabda ligában.

Pick Szeged - Metaloplastica Sabac 25-18 (13-8)
Szeged, 600 néző
vezette: Miljanic, Antic (szerbek)
Szeged: PERGER- Berta 1, Habuczki 1, Doros 3, BAJUSZ 9/3, ILYÉS 6, MATICS 5/2. Csere: Nagy (kapus) Vadkerti, Kotormán, Laluska. Edző: Dragan Djukic.
Metaloplastica Sabac: Milosevics- Kazic, Rajkovic 2, Tesic 2/2, Tomic, Dragicevic 1, Pavlovic 1. Csere. Tevzadze (kapus) BUTULIA 6, Cosic 1, Dimic, IVANOVIC 5, Jubisic. Edző: Veseli Vukovic.
hétméteres: 7/5, illetve 3/2.
kiállítás: 8, illetve 8 perc.

Így múlik el a világ dicsősége, szól a latin mondás, és ezt a Metaloplastica Sabac olimpiai- és világbajnok edzője, Veselin Vukovic is beláthatta a szombati meccs után. Ennek a gárdának az elődje a nyolcvanas évek közepén a világ legjobb csapata volt. Igaz, akkor Basic-Isakovic, Vujovic, Portner, Vukovic, Kuzmanovsky és Mrkonya alkotta a Sabac kezdőcsapatát, na meg a világbajnok jugoszláv válogatottét.

Rendkívül fiatal és rendkívül szimpatikus csapatot ismerhettünk meg az egykor kétszeres BEK-győztes Sabac utódaiban. A húszéves átlagéletkorú vendégek lelkesen küzdöttek, azonban ma a rutin többet ért. A hazaiak elhúztak 12-4-re, de utána jött a szokásos könnyelműsködés, s a szünetre már csak öt gól volt a szegediek előnye.

A fordulás után, még ennél is közelebb kerültek a kékek, de 16-14-nél Djukic edző rendet tett a fejekben, s nyolc perc alatt 24-16-ra módosult az állás. Időnként vastaps kísérte a hazaiak játékát, akik nagy kedvvel kézilabdáztak.

Dragan Djukic (Szeged): "Rutingyőzelem, de időnkénti érthetetlen kiengedéssel. Macedóniában, kedden és szerdán ennél sokkal több kell a sikerhez."

Veselin Vukovic (Sabac): "Egy nagyon jó csapattól kaptunk ki. Együttesem még nagyon fiatal, mondhatni még csak tanulni jöttünk Szegedre. Viszont fiaim tehetségét ismerve fogunk mi még tanítani is pár év múlva."