Vágólapra másolva!
Csőd miatt nem vesz részt a német bajnokságban és a női kosárlabda Euroligában a Wuppertal, amely a csoportküzdelmek során a Pécsi VSK-val is találkozott volna.

"Egyik jelentős szponzorunk visszalépése miatt lehetetlenné vált a további működésünk. Előbb-utóbb meg kellett tennünk ezt a lépést. Reméljük, játékosaink még az idénykezdet előtt találnak maguknak új csapatot" - jelentette be Jürgen E. Kofner klubelnök. A Wuppertal áprilisban szerezte meg 11. bajnoki címét, 1996-ban pedig megnyerte a BEK-et.

A bajnoki cím a cél a PVSK-nál/sport/csapat/kosarlabda/20020819abajnoki.htmlHajrá PVSK!http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=28224

Rózsa Gábor, a pécsiek ügyvezető igazgatóját megdöbbentette a hír. "A németek azon kevesek közé tartoznak, akik 1997 óta minden Euroliga-idényben szerepeltek. A nemzetközi szövetség vagy "feltölti" a megüresedett helyet, vagy csökkenti a mezőnyt. Tudomásom szerint a szlovák Ruzomberok is súlyos anyagi helyzetben van" - nyilatkozta a szakember, aki hozzátette: a kosarasok túlzott kereseti igényei miatt számos klub kerülhet hasonló helyzetbe Európában.