Vágólapra másolva!
A hét végén rajtol a német férfikézilabda-bajnokság, amelynek a kezdete előtt a szakemberek hét csapatot is esélyesnek tartanak a bajnoki aranyéremre. A legtöbben arra a Kielre voksolnak, amely bemutatkozásként hétgólos vereséget szenvedett a Lemgo elleni Szuperkupa-döntőben.

A német férfikézilabda-bajnokság kezdete előtt megkérdezték a tizennyolc élvonalbeli együttes trénerét, vajon melyik csapatot tartják a 2002/2003-as szezon favoritjának. A legtöbb voksot, szám szerint ötöt a THW Kiel csapata kapta. A bajnokság kiegyensúlyozottságára jellemző, hogy a szakemberek hét csapatot is esélyesnek vélnek, így Noka Serdarusic együttese mellett voksoltak a Magdeburg, a Lemgo, a TuSEM Essen, a Flensburg, a Hamburg, illetve a SG Wallau együttesére is. Érdekes, hogy a tavalyi bajnokság második helyezettje, a HSG Nordhorn nem került ebbe a kategóriába - a klubnál fellépő pénzügyi gondok következtében.

Kupagyőztesek között a Fotex/sport/csapat/kezilabda/20020817kupagyoztesek.htmlBL-második a Fotex/sport/csapat/kezilabda/20020427blmasodik.html

Az elmúlt két esztendő legjobb edzőjének választott Martin Schwalb (SG Wallau) és Alfred Gislason (Magdeburg) egyaránt úgy véli, a Kiel lesz az aranyérmes. "A favoritom a Kiel. Hihetetlen jó játékosokkal rendelkezik, a védekezése felsőfokú, mellesleg az őrült hazai közönség előtt szinte verhetetlen" - magyarázta Schwalb. "A csapat még mindig favorit, noha Magnus Wislander személyében igazi sztár távozott a csapatból" - tette hozzá Gislason. A két szakvezetőn kívül még Volker Mudrow (Lemgo), Christian Fitzek (Göppingen) és Jürgen Carsten (Wilhelmshaven) tippel az észak-német gárda sikerére.

Az első forduló párosítása
szeptember 6., péntek:
TuSEM Essen - Gummersbach
Willstätt/Schutterwald - Wallau/Massenheim
Eisenach - Pfullingen
szeptember 7., szombat:
Hamburg - Minden
Grosswallstadt - Göppingen
Lübeck - Kiel
Lemgo - Magdeburg
Flensburg-Handewitt - Wetzlar
szeptember 8., vasárnap:
Wilhelmshaven - Nordhorn