Vágólapra másolva!
Befejezte első közös felkészülését a decemberi, dániai Európa-bajnokságra készülő francia nőikézilabda-válogatott, amely ezúttal Guyanában edzőtáborozott, s a felkészülés során - a magyarokhoz hasonlóan - háromszor is megmérkőzött Norvégiával, és mindhárom találkozót megnyerte.

Hazatért Guyanából a francia nőikézilabda-válogatott, amely a decemberi, dániai Európa-bajnokságra készülve megtartotta első közös edzőtáborozását. A csapat a felkészülés során háromszor is találkozott Norvégia nemzeti csapatával, s mindhárom alkalommal győzött is. A tapasztalatokról a sport24.com kérdezte a szövetségi kapitányt, Olivier Krumbholzot.

- Azt kell mondanom, nagyon biztató volt a felkészülés, főleg bátorítóan hatott a csapatra. A norvég válogatottból hiányzott ugyan két kiváló játékos, Leganger és Grini, ám látszik, milyen óriási munka zajlik a hátországban és utánpótlásvonalon. Három mérkőzést vívtunk, kétszer könnyebben nyertük (23-19, 26-22), egyszer pedig vért izzadva (23-22).

- A legutóbbi tornán, Neubrandenburgban nem ment olyan jól a csapatnak, főleg fizikai téren volt elégedetlen. Orvosolták a hibákat?
- Igen, nagyon sokat dolgoztunk, s próbáltuk erre helyezni a hangsúlyt. Be kell látni, napjainkban fizikálisan lehet erősödni, technikai és taktikai szinten nem lehet csodát tenni. Viszont testileg és csapatszellemileg lehet fejlődni. Folytatjuk a munkát, s remélem, az eredmények meggyőzik a lányokat, hogy képesek nagy tornát is nyerni.

- Elégedett a sérüléséből visszatért Veronique Pecqueux-Rolland-nal?
- Abszolút mértékben. Bár messze van még a legjobb formájától, és a térde is fáj, nem aggódom miatta. Hatalmas motiváció van benne, mindent el fog követni, hogy utolérje önmagát.

Mocsai a norvégok ellen kísérletezik/sport/csapat/kezilabda/20020822mocsai.htmlKönnyű Eb-csoportban a nőikézilabda-válogatott/sport/csapat/kezilabda/20020612svedorszag.html

- Mennyire nehezíti meg a helyzetét, hogy több klasszis - Lejeune, Myaro, Ludwig - is külföldre szerződött?
- Teljesen más a helyzet, mint korábban, de igyekszünk, hogy a válogatott miatt a klubérdekek se sérüljenek. Mindenki kész a közös munkára, még ha fáradságos is lesz.

A francia válogatott az Európa-bajnokságon a B csoportba kapott besorolást, ellenfele Ukrajna, Dánia és Hollandia lesz.

Pincési László