Vágólapra másolva!
Szerdán kezdődik a női, pénteken a férfi kézilabda NB I alapszakasza. A hölgyeknél a címvédő Herz-FTC és az MK-győztes Dunaferr mellett minden bizonnyal az EHF Kupa-finalista Győri Graboplast, valamint a Cornexi-Alcoa is bele akar szólni az érmek elosztásába. A férfiaknál a Fotex-Veszprém a toronymagas esélyes, de a Pick-Szeged, s a Dunaferr is okozhat meglepetést.

Az oda-visszavágós alapszakasz zárása után a 12-12 csapatos mezőny alsó és felső házra oszlik. Érdekesség, hogy a rájátszás ezután eltérő módon zajlik majd: a férfiak az eredményeiket nem viszik tovább a rájátszásba, hanem az elért helyezéseik szerint hat, öt, négy, három kettő és egy bónuszponttal rajtolnak, a nőknél viszont az egymás elleni eredmények tovább élnek.

A férfiak már a harmadik idényüket kezdik ilyen rendszerben (az első évben még hét pont járt a legjobb helyért), és ez nekik megfelel. A nők mezőnyében azonban az előző volt az első playoff-os szezon - ugyancsak bónuszpontokkal -, és a szakág most azt javasolta, hogy próbálják ki azt is, amikor a csapatok magukkal viszik az egymás elleni eredményeket. Tehát a 2002-2003-as évad is inkább kísérleti jellegű.

A 2002/2003-as bajnokság csapatai/sport/csapat/kezilabda/20020903a20022003as.htmlA bajnokság versenykiírása/sport/csapat/kezilabda/20020903a20022003as1.html

Sinka László úgy nyilatkozott: sehol sincs kőbe vésve, hogy a két szakágnak ugyanolyan rendszerben kell a rájátszást lebonyolítani. "Mindkét liga azt a formát alkalmazza, amelyik számára jobb. Csak akkor emelne kifogást az elnökség, ha sérülne a sportszerűség elve" - mondta a főtitkár.