Vágólapra másolva!
A Gösser-kupán, a hagyományos szolnoki nemzetközi női- és férfikosárlabda-tornán mindkét nem részéről négy-négy csapat lép pályára péntektől vasárnapig a Tiszaligeti Sportcsarnokban.

A női mezőnyben két jugoszláv együttes - a Buducsnoszt Podgorica és a Vojvodina - mellett a BEAC új edzővel (Sterbenz Tamás) és három tehetséges ifjúsági válogatott kosarassal - Muszbek Zsuzsa, Kinter Dóra és Dömötör Renáta - megerősödve érkezik a Tiszaligetbe.

A vendéglátó szolnokiak mestere, Tapodi Péter szerint jó erőfelmérőnek ígérkezik a torna: "Különösen a Podgorica tűnik erős csapatnak, de a Vojvodinát és a BEAC-ot sem szabad félvállról venni. Jó hír, hogy Hibbert után szerdán Gina Farmer is megérkezett, így az új-zélandi erőcsatárral is számolhatok a kupameccseken, melyeken tovább csiszolhatjuk játékunkat."

A férfiaknál a B csoportos kecskeméti legénység ex-szolnokiakkal, Mérész Tamással és Takács Attilával a soraiban vesz részt a tornán. A Szedeák-Szeged "beugró" lesz a kupán, a minden indok nélkül távol maradó MAFC helyét veszik át Földi Sándor tanítványai. A mérkőzéssorozaton a Patrick Lee-t, Ledon Greent, Sejo Bukvát és Fodor Mártont a soraiban tudó debreceni gárda lehet a házigazdák legnagyobb riválisa.

A női bajnokság menetrendje/sport/csapat/kosarlabda/20020907anoi.htmlA férfibajnokság menetrendje/sport/csapat/kosarlabda/20020907aferfi.html

A szolnokiaknál az amerikai Kip Stone is felépült sérüléséből, így komplett állománnyal várja a tornát Rasid Abeljanov csapata. "Egy hete Kaposváron sem okoztunk csalódást, most hazai közönség előtt kívánjuk bizonyítani, hogy jó irányba haladunk. Szerencsére mindenki bevethető, s gyors, ponterős játékkal akarjuk itthon tartani a kupát" - mondta Abeljanov.

A negyedik Gösser-kupa programja
szeptember 13., péntek
14.00: BEAC - Buducsnoszt Podgorica
16.00: Debreceni Vadkakasok - Szedeák-Szeged
18.00: Szolnoki MÁV-Coop - Vojvodina
19.30: Megnyitó
20.00: Mol Szolnok - Univer-Kecskemét

Szeptember 14., szombat
14.00: Vojvodina - Buducsnoszt
16.00: Kecskemét - Debreceni Vadkakasok
18.00: Szolnoki MÁV-Coop - BEAC
20.00: Mol Szolnok - Szedeák-Szeged

Szeptember 15., vasárnap
9.00: BEAC - Vojvodina
11.00: Szedeák-Szeged - Kecskemét
13.00: Szolnoki MÁV-Coop - Buducsnoszt
15.00: Mol Szolnok - Debreceni Vadkakasok

Varga Csaba