Vágólapra másolva!

Maradt a pólósok büntetése

A történtek után 118 nappal másodszor is megszületett az elsőfokú fegyelmi ítélet a május 19-én verekedés miatt félbeszakadt Honvéd-Vasas vízilabdabajnoki döntővel kapcsolatban: egy büntetést kivéve minden maradt a "régiben".

Dr. Bérczes Róbert, a testület elnöke arról tájékoztatott, hogy ugyanúgy, mint május 27-én, amikor először döntöttek, most is az alábbi büntetési tételeket állapították meg: a Vasas játékosai közül Hesz Máté és Varga II Zsolt eltiltása 2003. június 30-ig, Varga Tamásé és Mátyás Zoltáné 2003. december 31-ig érvényes, Somossy József, az angyalföldiek edzője 2003. június 30-ig nem végezhet semminemű sporttevékenységet. A Honvéd egyetlen, fegyelmi elé állított pólósa, Szívós Márton négy mérkőzésen nem játszhat.

Elcsalták a Vasastól a vízilabdabajnokságot?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=39971

Egyedül a Vasas szakosztályigazgatójának, Méhes Jenőnek enyhítették a büntetését, miután bizonyítást nyert, hogy a tömegverekedés kirobbanásakor el volt foglalva: egy tévés operatőrt igyekezett "elhessegetni" a kispad közeléből. Így ő gyakorlatilag már majdnem mindenen túl van, mert - szemben a korábbi, az év végéig szóló eltiltással - október 1-től újra dolgozhat.

"Hárman, Varga Tamás, Mátyás Zoltán és Hesz Máté nem tett vallomást, többek között ezért sem merült fel semmi újdonság, ami miatt változtatnunk kellett volna korábbi döntésünkön, miután a másodfokról visszakerült újra hozzánk az ügy" - kommentálta határozatukat a bizottsági elnök, hozzátéve: "Az ítélet nem jogerős, a tárgyaláson jelenlévő ügyvédek jelezték, hogy fellebbezni fognak, erre 15 napjuk van."