Vágólapra másolva!
A nagy múltú MAFC férfikosárlabda-csapatának a harmadik vonalba történő visszaminősítésével eltűntek a budapesti együttesek a hazai élvonalból. Az MKOSZ a Honvéd után azért sorolta be a XI. kerületieket is az NB II-be, mert súlyos hiányosságokat észlelt a nevezésükben.

Wenczel Kristóf, a MAFC általános igazgatója azonban vitatja a szövetség döntését, és a Duna TV-nek adott nyilatkozatában kijelentette: a sportág történetében példátlan módon jogi útra tereli az ügyet. A 60 éves klub az első kiírás óta részt vett a bajnokságban, amelyet hétszer nyert meg. Emellett huszonhétszer ezüstérmes és ötször kupagyőztes volt a műegyetemi együttes.

A 2002/2003-as bajnokságok csapatai/sport/csapat/kosarlabda/20020907a20022003as.htmlMagyar kosárlabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=28842

A magyar kosárlabdaélet kezdeti időszakára a Bp. Honvéd egyeduralma volt jellemző, a katonacsapat megszakítás nélkül tizenhétszer végzett a pontvadászat élén. A fordulat 1970-ben következett be, amikor a 217-szeres válogatott Gabányi László vezetésével a MAFC hódította el az elsőséget.

A kilencvenes években jelentősen romlott az egyesület gazdasági helyzete, a legutóbbi kiírásban az együttes az NB I alsóházának hatodik helyén, azaz az összesítésben tizennegyedikként végzett.