Vágólapra másolva!
A férfikézilabda-NB I. szombati játéknapjának mindhárom mérkőzésén a vendégcsapat nyert. A Dunaferr Pestszentlőrincen, a Szeged Százhalombattán, a Veszprém Békésen diadalmaskodott.

Férfikézilabda-NB I.:
Békési FKC - Fotex Veszprém 18-27 (6-13)
Békés, 600 néző
vezette: Láda, Sebők
Békés: Árdeleán - Nyitrai 1, GILAN 4, Nagy T. 1, Novanc 3, Lovász 1, Korcsok 1. Csere: Szikora (kapus), Polgár T. 3 (1), Polgár Z., Gálik, DÖGE 3, Gyulavári, Unyatinszki 1. Edző: Gávai Ferenc
Veszprém: Sterbik - Dzomba 4 (2), Tóth 3, ÉLES 3, Jovics 3, PEREZ 4, Pásztor 1. Csere: Fazekas (kapus), Gál 2, Ivancsik 1, Csoknyai 1, Mohácsi 4 (1), Takács, Zsigmond 1. Edző: Zrdavko Zovko
kiállítások: 4, ill. 2 perc. Hétméteresek: 2/1, ill. 4/3.
az eredmény alakulása: 10. perc: 2-4, 18. p.: 3-9, 43. p.: 9-19, 53. p.: 16-22.

Alig kezdődött el a bajnokság, máris erősen tartalékosan állt ki az újonc Békési FKC, hiszen a leggólerősebb lövője, Moldován, valamint Czegle sérült. A házigazdák nyolcadik játékosként számíthattak lelkes közönségükre is, ám a sokszoros bajnok ellen ez kevésnek bizonyult, hiszen a veszprémiek hamar az újonc tudtára adták, hogy nem csak kirándulni érkeztek a Viharsarokba. Éles, Perez, Dzomba vezényletével uralták a légteret, és lényegében az első félidőben behozhatatlan előnyre tettek szert.

A bajnokság állása/sport/csapat/kezilabda/20020921aferfikezilabda.html

Fordulás után a lelkes békési játékosok nyitott védekezésből több labdát szereztek, és lerohanásos támadásaik révén fölzárkóztak. A mérkőzés hajrájában azonban újra egyértelmű volt a Fotex fölénye. Mindenképpen sportünnep volt a veszprémi sztárcsapat békési látogatása, a publikum pedig elégedett lehetett a produkcióval, hiszen jó játékot látott és kedvencei is helytálltak.

Gávai Ferenc: "Mindig győzelemre törekszem, de ebben az esetben egyértelműen ellenfelünk volt az esélyes. Nekünk csak az maradt, hogy nehézzé tegyük dolgát. Ez sikerült is, ami biztató a jövőre nézve."

Zrdavko Zovko: "Az első félidőben megnyertük a mérkőzést, később már kicsit lazítottak játékosaim, ennek ellenére egy percig sem volt kérdéses sikerünk, örültünk, hogy Békésen járhattunk."

További eredmények:
Pestszentlőrinc - Dunaferr 18-22 (12-12)
Százhalombatta - Szeged 13-35 (4-20)

Jávor Péter