Vágólapra másolva!
A férfikézilabda-NB I. negyedik fordulójában a Veszprém a Győrt, a Szeged a Pestszentlőrincet, a Dunaferr az Orosházát verte simán, a Százhalombatta döntetlent ért el Pécsett.

Férfikézilabda-NB I., negyedik forduló:
Fotex KCV - Győri ETO KC 33-20 (18-8)
Veszprém, 1000 néző
vezette: Stepanek, Hurich (osztrákok).
Fotex: Sterbik - Iváncsik G. 4, LAZAROV 5, ÉLES 2, JOVIC 5, Perez 3, PÁSZTOR 7. Csere: Fazekas (kapus), Gál 2, Csoknyai 1, Zsigmond 2, Mohácsi 2, Takács. Edző: Zdravko Zovko
Győr: Gerhárth - Iváncsik T. 1, Bakos 1, Herbert 1, Kányai, Nyikes, Konkoly 2. Csere: TATAI (kapus), SZABÓ 8 (1), BŐSZE 5, Horváth R., Horváth Sz. 2 (2), Remete, Surányi. Edző: Tóth László
kiállítások: 6, illetve 4 perc
hétméteresek: 0, illetve 4/3
az eredmény alakulása: 9. perc: 5-2, 16.: 9-3, 23.: 15-6, 28.: 17-7, 35.: 19-11, 45.: 26-13, 49.: 29-14

A ceglédi döntetlen után feltüzelve lépett pályára a Fotex, így gyorsan megugrottak a hazaiak, bár a nagy iram közepette rengeteget hibáztak a játékosok. A bakonyiak kemény védekezésükre alapoztak, támadásban türelmesen, ziccerig játszottak Élesék. A fiatal győri csapat bátran kézilabdázott, Tóth mester rengeteget cserélt, de a vendégek csak ritkán tudták bevenni Sterbik kapuját. A padról felálló Bősze vezérletével, valamint a fiatal cserekapus, Tatai védései révén magához tértek a félidő végére a vendégek, de ekkorra már tíz gól volt a két csapat között.

A bajnokság állása/sport/csapat/kezilabda/20020928aferfikezilabdabajnoksag.html

Fordulás után két gyors találattal nyitottak a győriek. A gyenge Fotex kezdés mellett Bakos lövése borzolta a közönség kedélyét, az ex-veszprémi átlövő bombája Jovic fülén landolt. Bőkezűen szórták lehetőségeiket a vendégek, így a címvédő a 38. percre visszaállította a kétszámjegyű különbséget, visszavette a mérkőzés irányítását. A kiengedő bakonyiakkal szemben Szabó vezérletével csökkentett hátrányán az ETO. Az edzőmeccs jellegű második játékrész alatt csak Takács Norbert felnőttek közti debütálásának örülhetett a nagyérdemű.

Zdravko Zovko: "Megint csak egy félidőt kézilabdáztunk. Ha így folytatjuk, akkor nehéz szezon elé nézünk. Komoly mérkőzéseken nem elég harminc percet hajtani."

Tóth László: "Közte tizenhárom, reális eredmény. Köszönjük a Veszprémnek a nyáron nyújtott segítséget, nélkülük most az NB II-ben szerepelnénk."

Péterváry Károly