Vágólapra másolva!
A férfikosárlabda NB I A csoportjába felkerült Soproni Ászok egy igen pikánsnak ígérkező találkozóval kezdi meg a bajnoki szereplést. A sörgyáriak a Szolnokot fogadják.

Az Ászok kosarasai közül Walke, Stan és az amerikai Parker is szerepelt korábban a Tisza-parti együttesben. A szakvezető Kmézics Zorán 1991-ben tagja volt a szolnoki bajnokcsapatnak és edzősködött is Szolnokon, onnan került Sopronba.

Az 1991-es bajnokcsapatban Kmézics játékostársa volt egy bizonyos Rasid Abeljanov nevű center. Nos, a két régi csapattárs most edzőként küzd meg egymással, lévén Abeljanov a szolnoki tréner.

A férfikosárlabda-NB I állása/sport/csapat/kosarlabda/20020927aferfikosarlabdanb.htmlPénteken rajtol a férfikosár-bajnokság/sport/csapat/kosarlabda/20020925penteken.html

"Nekem ez nem presztízsmeccs, ugyanúgy szeretném, ha nyerne a csapat a Szolnok ellen, mint bárki más ellen" - fejtegette Kmézics.

A szakvezető elmondta, a felkészülés során szinte minden kosarasnak volt kisebb-nagyobb sérülése, az előkészületi találkozók egyikén sem tudott az Ászok komplett csapattal felállni. Ennek ellenére Kmézics bízik a jó rajtban, és reméli, hogy a soproni közönség segítségével sikerül jó rajtot venni, hiszen a Szolnok legyőzése nagy lökést, önbizalmat adhat a csapatnak.

Sérültek most is vannak az Ászoknál. Parker játéka térdsérülés miatt kérdéses, a kézsérüléssel bajlódó Stan, valamint a közelmúltban térdoperáción átesett Körtélyesi biztos nem játszhat a nyitányon.

Az első forduló műsora:
péntek:
Debreceni Vadkakasok - Atomerőmű SE 18.00

szombat:
Dombóvár - Marc-Körmend 18.00
ZTE - Falco KC 18.00
Soproni Ászok - Szolnok 18.00
Szeged - Kaposvár 18.30

vasárnap:
Kecskemét - Albacomp 17.30

Botár László