Vágólapra másolva!
Két célt fogalmaznak meg a szakemberek az élvonalbeli vízilabda-bajnokság szombati rajtja előtt: 1. ne legyen még csak hasonló botrány sem, mint a legutóbbi pontvadászat finisében, a május 19-én véres verekedés miatt félbeszakadt Honvéd-Vasas derbin; 2. Kemény Dénes szövetségi kapitány ütőképes válogatottat tudjon összeállítani jövő májusban a júniusi Eb-re és a júliusi vb-re, de már elsősorban az athéni olimpiára gondolva.

Az első kívánság teljesülése bizonytalan, mert nem tudni, hogy az indulatok - amelyek hátterében általában szponzori érdekek, azaz tetemes pénzösszegek állnak - mikor csapnak az "égig", s mivé fajulnak, a másik viszont már eleve jótékonyan befolyásoltatott. A címvédő és abszolút esélyes Honvéd ugyanis tovább erősítette ütőképes játékosállományát: leigazolta a nagy rivális Vasastól Várit, s a korábbi "hazatelepülő" olimpiai bajnokok - Kiss Gergely, Molnár Tamás és Biros Péter - után megszerezte az évekig Olaszországban légióskodó, s az idei válogatott meccseken időnként már-már csúcsformában pólózó Fodor Rajmundot.

Maradt a pólósok büntetése/sport/csapat/20020914maradt.html

A Vasas helyzete irreális: a vezetőedző, Somossy József munkavégzési, míg négy játékos - Varga Tamás Tamás, Varga II Zsolt, Mátyás Zoltán és Hesz Máté - játékjoga van felfüggesztve, így még akkor is teljes a bizonytalanság, ha a "megmaradtak" és az újonnan jöttek (élükön a kapus Kósszal és a rutinos Tóth Frankkal) sem lebecsülendőek.

Várható, hogy a két legutóbbi főszereplő mellett nem statisztaként harcol majd valamilyen érmes helyért a BVSC és az FTC is.

Az elmúlt idény lebonyolítási formája megváltozott, most ősszel, majd jövő tavasszal két teljes kört játszik a 12 résztvevő, s ezt követően alakul ki a négyes rájátszás mezőnye. Bajnokavatás legkésőbb 2003. április 27-én.

Az 1. forduló programja:
Cegléd - Eger, 14 ó
Szeged - BVSC, 16
Szentes - Vasas, 17
FTC - UTE, Népliget, 18
Kecskemét - Szolnok, 18
Honvéd - OSC, Kőér u., 18