Vágólapra másolva!
A férfikosárlabda-NB I. első fordulójában a Körmend a Dombóvárt, a Zalaegerszeg a Szombathelyt, a Szolnok a Sopront, a Kaposvár a Szegedet győzte le.

Férfikosárlabda-NB I., első forduló:
ZTE KK - Falco KC 82-77 (14-13, 19-26, 25-17, 24-21)
Zalaegerszeg, 2200 néző
vezette: Váradi, Páli dr.
ZTE: Nisavic 12, Bencze T. 7, KÁMÁN 18/6, MCCLENDON 19, CERANIC 21. Csere: Mészáros 5/3, Gáspár. Edző: Nikola Lazic
Falco: Kálmán 16/6, ALEXE 17/9, Pankár 5/3, HEINLE 25/9, Eaker 4. Csere: Dénes 8, Borszéki 2, Gráczer, Sallay. Edző: Zsoldos András
az eredmény alakulása: 5. p.: 10-5, 12. p.: 14-18, 18. p.: 31-35, 24. p.: 46-45, 29. p.: 58-56, 34. p.: 66-60, 38. p.: 76-66
kipontozódott: Dénes (33.)

Végig kiélezett volt a csata, pont olyan, mint amilyet a két szakvezető a találkozó előtt jósolt. McClendon és Ceranic személye miatt a hazai, míg a Heinle, Eaker kettős révén a vendég oldal volt bizakodó, legalábbis, ami a palánk alatti játékot illeti. Nehezen melegedtek bele az óriások, addig a "kisemberek" (Kámán illetve Alexe) termelték a pontokat. Aztán a négy triplából hármat bevágó Heinle riadót fújt és meglódultak a vasiak. Jobban védekeztek ebben az időszakban a látogatók, így cseppet sem volt meglepetés nagyszünetbeli 6 pontos előnyük.

Agresszívebben kezdett el védekezni a hazai csapat, melyben Bencze és Nisavic több labdát is szerzett. Feljöttek a zalaiak, akiknél felébredt az első két negyedet átalvó McClendon. A színesbőrű kiscsatár bevetette hírhedt fegyverét és rengeteg lecsorgó támadólepattanót váltott kosárra. Feltűnő volt Eaker passzivitása, nagyon kilógott a szombathelyi alakulatból. Kálmán sem szokott formáját mutatta, nem tudta a végjátékban összekapni csapatát. Tíz ponttal elhúztak a hazaiak, amikor már csak két és fél perc volt hátra. Mindenki elkönyvelte az egerszegi sikert, amikor 3 pontra feljött a Falco. A végig jól játszó Ceranic azonban büntetőkből bebiztosította a zalai győzelmet.

Nikola Lazic: "Sajnos nem én találtam ki, de örök igazság: minden kezdet nehéz. Sok hibával játszottunk, de sikerült legyőznünk egy nagyon erős Falcot. Minden siker fontos és jól jön, de erre a győzelemre ez hatványozottan igaz."

Zsoldos András: "Addig volt sanszunk, amíg fegyelmezettek voltunk és jól védekeztünk. A 3. negyedben elkezdtünk fegyelmezetlenkedni, rettentő sok ki nem kényszerített hibát követtünk el, és Egerszegen nem lehet hátránnyal a véghajrába bemenni. Nagyon jó ez a ZTE."

Zsámár Roland