Vágólapra másolva!
Kedden a Zalaegerszeg-Szekszárd mérkőzéssel megkezdődik a nőikosárlabda-NB I 2002/03-as idénye, amelynek két év után ismét tizenkét résztvevője lesz. A nevezési feltétel minden egyesületnél a 30-tól 160 millió forintig terjedő költségvetés felének a bemutatása volt. Összehasonlításul: a férfi élklubok szezononként 200-250 millióból gazdálkodnak.

Az MKOSZ sajtótájékoztatóján külön hangsúlyt kapott, hogy mintegy tizennyolc kosaras egyelőre csak október végéig kapott játékengedélyt, mivel licenccel nem rendelkező ügynök révén kötött szerződést. A 67 milliós büdzsével gazdálkodó női hivatásos alszövetség rendelete alapján három helyett már négy külföldi szerepelhet a csapatokban, így számuk az előző évadbeli harmincról akár negyvennyolcra is emelkedhet.

"Jövőre február 28. után nem adunk ki játékengedélyt, így csak addig lehet erősíteni a bajnoki döntőre. Ha a PVSK eljut a fináléig, akkor március 10. után kérdéses a helyszín, mert nőiökölvívó-Eb-t rendeznek a pécsi sportcsarnokban" - jelentette ki Bodrogváry Iván MKOSZ-főtitkár, hozzátéve: szerdáig tart Rátgéber László bonyhádi botrányának vizsgálata, a PVSK vezetőedzője bírói hibákra hivatkozva lehívta csapatát egy felkészülési mérkőzésen.

Ami a novemberi férfi Eb-középdöntőket illeti, mind a négy légiós - Dávid Kornél, Gulyás Róbert, Báder Márton és Németh István - a férfi válogatott rendelkezésére áll. Sőt, Varga Mátyás szövetségi kapitány még a honosított, veterán Dzunics Braniszlavra (Kaposvár) is számíthat.