Vágólapra másolva!
A mezőnyben egyedüliként továbbra is százszázalékos a Győr a nőikézilabda-NB I-ben, miután a pénteki rangadón minimális különbséggel győzött a Cornexi otthonában.

Nőikézilabda-NB I.:
Cornexi-Alcoa - Győri ETO 28-29 (11-13)
Székesfehérvár, 1200 néző
vezette: Horváth P., Marton
Cornexi: FARKAS A. - Gisca, NÉMEH H. 13, Siti B., Kulcsár 4 (1), Deli 3 (2), Kenyeres 4. Csere: Fekete (kapus), Tóth M. 3, Szőke, Kovács T., Lőw 1. Edző: Zsiga Gyula
Győr: Sirina - LOVÁSZ 7, KINDL 4, GÖRBICZ 7, Dokics 3, Nitescu 3, Vérten 1. Csere: Mehlmann 3, Mörtel, Jókai 1, Bódi. Edző: Vura József
kiállítás: 16, illetve 14 perc
hétméteres: 3/3, illetve 2/2

A vendégek edzője, Vura József ugyan azt mondta a meccs előtt, hogy a Cornexi esélyesebb, azt elismerte, hogy ha a Fradi elleni produkciót megismétli csapata, bárkit le tud győzni. Nos, a bajnokverésen tapasztalt káprázatos hatékonyság ezúttal nem jellemzte a győrieket, legveszélyesebb fegyverükkel, a gyors lerohanásokkal ezúttal is többször élni tudtak. Pedig nyilván készült belőle a Cornexi...

Csakhogy nem tudta megakadályozni, mert ehhez támadásban pontosabban kellett volna lőni, és kevesebb labdát elszórni, eladni. A villámléptű győriek olykor úgy is hamarabb értek a Cornexi hatosa elé, hogy Sirina kapusnak előbb még vissza kellett hozni a labdát a saját kapuja mögül... Főleg Lovász villogott: a korábban Fehérváron is szereplő szélső az első félidőben öt gólig jutott, főleg a gyors indításoknak köszönhetően.

A másik oldalon nem először tűnt úgy, hogy minden Németh Helgán múlik. Ha a kivételes tudású klasszis villanásai nem segítették volna a rajta kívül csak kapusposzton dícsérhető fehérváriakat, már az első félidőben eldőlt volna a meccs. Így rendre két góllal vezetett a Győr, melynek vezéregyénisége az olykor felelőtlen, de zseniális dolgokra képes Görbicz volt.

Szünet után mintha pályán sem lett volna a Cornexi: a második félidő első perceiben villámgyorsan növelte négy, majd ötgólosra előnyét a vendégcsapat. Kindl ekkor többet volt pályán támadásban, s ezt gólokkal hálálta meg. Védekezésben pedig a győri egységet és hartározottságot lehetett dícsérni, mellyel szemben csak és kizárólag a zöldek számára tarthatatlan Németh vette fel eséllyel a harcot.

Nehéz helyzetben kézis kupacsapataink/sport/csapat/kezilabda/20021011nehez.html

Nyolc perccel a vége előtt eldőlni látszott minden, ám Zsiga Gyula időkérése után a győriek támadásbeli könnyelműségeit kihasználva még egy huszáros hajrát kivágott a Fehérvár. Görbiczék kis híján ráfizettek, hogy túl korán érezték zsebükben a meccset: a labdával, szokásától eltérően keveset találkozó Sirina nem tudta kompenzálni a társak fegyelmezetlenségeit. Egygólos vendégvezetésnél Lőw kezében volt, és ott is maradt az egyenlítés: szétlőtte a kapufát. Az utolsó másodpercekben taktikusan őrizte előnyét az ETO, amely összességében megérdemelten nyert. Legutóbbi három fehérvári fellépésük eredményei az ő szempontjukból: 29-26, 29-27, 29-28. A számsort folytatva, legközelebb talán kiharcolja a döntetlent a Cornexi...

Zsiga Gyula: "Mezőnyben elszórt labdáinkból megerőltetés nélkül építette előnyét a Győr. Ez volt a legnagyobb különbség a két csapat között. Az utolsó percek kései hajrája már annyi volt, mint halottnak a csók."

Vura József: "Megérdemelten nyertünk, hiszen végig magabiztosan vezettünk. A hajrában ez, különböző okok miatt veszélybe került. Sajnálom, hogy a fehérváriak közül néhányan nem tudták elviselni fiatal csapatomtól a vereséget és nem kézilabda-pályára való szabálytalanságokat követtek el."

A nap másik mérkőzésén:
Ferencváros-Vasas 43-23 (21-11)

Somos Zoltán