Vágólapra másolva!
Továbbra is százszázalékos a Pick-Szeged, miután egygólos győzelmet aratott a Bajnokok Ligája- és Szuperkupa-második, címvédő Fotex ellen a férfikézilabda-NB I szerdai rangadóján.

Pick-Szeged - Fotex Veszprém 25-24 (12-12)
Szeged, 3500 néző. Vezette: Klucsó, Lekrinszki.
Szeged: PULJEZEVIC - BERTA 3, Kotormán 2/1, MEZEI 4, Eklemovics 2, BAJUSZ 6/2, MATIC 5. Csere: Perger (kapus) HABUCZKI 1, Doros, Buday 2/2, Ilyés. Edző: Dragan Djukic.
Veszprém: Sterbik - DZOMBA 7, Gál, Csoknyai, Jovics 1, Tóth 1, Pásztor 1. Csere: FAZEKAS (kapus) ÉLES 4, PEREZ 5, Diaz 2, Zsigmond 1, Iváncsik 2. Edző: Zdarvko Zovko.
hétméteres: 7/5, illetve1/0
kiállítás: 10, illetve 4 perc.
Az eredmény alakulása: 5. perc: 2-2, 9.perc: 5-2, 19.perc: 9-6, 28. perc: 12-10 31 perc 12-13. 42. perc: 19-15, 50. perc: 23-17.

Erre az összecsapásra várt már a bajnokság kezdete óta minden szegedi kézidrukker, ennek megfelelően telt ház fogadta a két sztárcsapatot. A meccs előtt a veszprémiek legnagyobb dilemmája az volt, hogy ki maradjon ki a három légiósból: nos, Zovko edző végül a macedón gólkirályt, Kiril Lazarovot pihentette. A derbi másik nagy kérdése az volt, hogy a jugoszláv válogatott két kapusa közül ki van jobb formában, Nenad Puljezevic avagy Sterbik Árpád. Utóbbi csatából - is - a Szeged jött ki győztesen.

Repülőrajtot vettek a hazaiak: Puljezevic kapus bravúrok sorozatát mutatta be, Pásztor, majd Jovic lövésénél is fantasztikusan hárított. Sterbikben jóval kevesebb labda akadt meg, így nem csoda, hogy a Szeged a félidő közepén már négy góllal vezetett. Természetesen nem azért nyert ennyi bajnokságot a veszprémi legénység, hogy feladja: Éles és Perez vezérletével egyre jobban lefaragták a hátrányt a vendégek. Djukic edző kapust cserélt, s bár Pergernek nem tudták belőni a hetest, az átlövésekkel őt is "megtalálták", így a szünetre már döntetlennel vonulhattak a csapatok.

Térfélcsere után Zsigmond góljával - először és utoljára - vezetést szerzett a bajnok. A hazaiak úgy felpörögtek a kapuba visszaálló Puljezevic ziccerfogásai következtében, hogy pillanatok alatt négy gól lett a különbség. Berta, majd Matics ziccereivel az ötvenedik percre hatra nőtt a hazai előny. Diaz beálltával, illetve a magyar válogatott Fazekas védéseivel egyre közelebb került a Fotex a hazaiakhoz, de a hátrányt, bár mindent megtett, nem tudta lefaragni.

Küzdelmes és magas színvonalú mérkőzést láthatott a publikum: olyat, amiből erőt lehet meríteni a BL-ben és a KEK-ben egyaránt. A Szeged ezzel a sikerrel továbbra is százszázalékos a bajnokságban, s három pont az előnye a nagy riválissal szemben.

Dragan Djukic: "Nagyon nagy dolog legyőzni a bajnokot, a BL- és Szuperkupa-döntőst, de ez csak egy lépés, igaz, nagyon nagy lépés a céljaink eléréséhez vezető úton. Ezen kell mennünk, hogy beérjen a munkánk."

Zdravko Zovko: "Nagyon jó csapat a Pick-Szeged. Mi ott rontottunk, hogy a második félidőből még tíz perc volt, amikor kiengedtünk, s ekkor sok helyzetet kihagytunk, ezután már nem tudtuk behozni a nagy hátrányt. A BL-ben csupa ilyen meccs vár ránk."

További eredmények:
Dunaferr - Cegléd 28-20 (13-9)
Pécs - Tatabánya 23-23 (13-12)
Orosháza - Komló 30-25 (13-11)
Pestszentlőrinc - Békési FKC 31-22 (17-9)
Százhalombatta - Győri ETO 28-36 (11-18)

A női bajnokságban:
Hódmezővásárhely - Bp. Kőbánya-Spartacus 30–25 (12–9)

Barok István