Vágólapra másolva!
Nagy a valószínűsége annak, hogy soha többet nem látjuk válogatott mezben az utóbbi évtized egyik legnagyobb kézilabdázónőjét, Natalia Morszkova Kircsiket, aki még a nagy szovjet válogatottal kétszer is világbajnoki címet nyert, s aki immáron négy éve a spanyol nemzeti csapatot erősíti.

A 36 esztendős világklasszis eddig negyvennégy alkalommal szerepelt a spanyol nemzeti együttesben, ezeken a találkozókon összesen 346 gólt dobott, ami közel nyolcas gólátlagnak felel meg. Az Osito L'Eliana Valencia átlövőjét ugyan megkereste José Francisco Aldeguer szövetségi kapitány, s megkérte, még az Eb-t vállalja el, Kircsik nemet mondott.

"A testem évről évre azt jelzi, be kellene fejeznem az aktív játékot. Fáj mindenem, főleg a térdeim, nem érzem már a ritmust sem. A válogatottban nem akarok többet pályára lépni, klubomban pedig már csupán ezt az évet szeretném végigcsinálni. Beszéltem klubedzőmmel, Cristina Mayóval, aki ugyancsak szeretné, ha kicsit folytatnám, de jeleztem, képtelen vagyok rá."

A novemberi, francia torna (International Tournoi Paris) szervezői remélik, a négyes viadal egyik résztvevője,a spanyol válogatott tagjaként azért még Kircsik ellátogat a francia fővárosba - még ha nem is lép pályára.