Vágólapra másolva!
A férfikosárlabda-NB I vasárnapi mérkőzésén a Kecskemét meglepetésre legyőzte a Zalaegerszeget, a Kaposvár-Körmend derbin a hazai együttes diadalmaskodott. A nőknél a Pécs, a Sopron és a Szekszárd is könnyedén győzött hazai környezetben.

Férfikosárlabda-NB I:
Kaposvári Klíma-Vill KK - Marc-Körmend 72-69 (8-22, 30-11, 17-18, 17-18)
Kaposvár, 1600 néző
vezette: Harsányi, Király
Kaposvár: Simon (6/3), Dzunic (14/3), Szőke (-), De Gray (11), IVKOVIC (15). Csere: JACKSON (20/9), Filipovics (4), Varga R. (2). Edző: Goran Miljkovic.
Körmend: Toroman (12/3), Clay (6/3), SOLA (17/3), Mujanovics
(12/6), GREBENÁR (17/3). Csere: Bacsa (-), Trummer (5/3), LórántP. (-). Edző: Zsebe Ferenc.
Az eredmény alakulása: 3. perc: (0-6), 7. perc: (8-17), 11. perc: (10-22), 16. perc: (21-29), 23. perc: (44-33), 27. perc: (50-47), 36. perc: (64-63).
Kipontozódott: Sola (a 39. percben)

A sérüléssel bajlódó Szlávikon kívül valamennyi körmendi csapattag játékra jelentkezett a hazaiaknál: olyannyira, hogy a napokban magyar állampolgárságot kapó Mujanovic felszabadult légióshelyén már az amerikai Chris Clayt is nevezték a vasiak. Zsebe Ferenc legénysége kiváló idegenbeli mérleggel készülhetett az összecsapásra, az más kérdés, hogy eddig valamennyi hazai meccsüket elveszítették a körmendiek.

Az összecsapás előtt már egy órával zsúfolt volt a városi sportcsarnok parkolója, jelezve: itt bizony nagy derbi várható. Ellenben a vártnál sokkal kevesebb szurkoló érkezett Körmendről, a kezdésig mindössze harmincan foglaltak helyet a vendégek számára fenntartott szektorban. Zsúfolásig megtelt a csarnok, többen a korábban beígért mobil lelátókat hiányolták. Kérdésünkre Dér Tamás, a létesítmény igazgatója elmondta: a szurkolók a bajnoki szünet után - november végén - már minden bizonnyal birtokba vehetik a kényelmes ülőhelyet.

Az első percekben csak a gyűrűt találták el a hazaiak, a vasiak mindezt kihasználva 6-0-s vezetést szereztek. Dzunic közeli duplája törte meg a jeget, ám Grebenár és Clay triplája után Miljkovic kért időt. A katasztrófális somogyi kezdést követően jött Jackson: bár indításnak ő is homályt dobott, viszont szépen szerelte Solát. A vendégtriplák ellenszerét továbbra sem találta a Miljkovic-gárda, így a Körmend tíz fölé srófolta előnyét, ekkor szellősen védekezve, elképzelés nélküli támadójátékkal kosaraztak Ivkovicék. Ennél már csak jobb jöhet, gondolták a negyed után a hazai szurkolók.

Így is lett: három kivédekezett támadást követően felzárkózott a Kaposvár, de a továbbra is könnyű kosarakat szerző vendégek tartották a tisztes távolságot. A 16. percben már kosárlabdát is láttunk a hazaiaktól: Jackson parádésen blokkolta Bacsát, majd gyönyörű gólpasszt adott Dzunicnak. A sorra eladott körmendi labdák után a fordítást De Gray pöccintése, majd zsákolása hozta meg. A tomboló publikum Jackson utolsó másodperces triplájánál 38-33-as félideji állásnak örülhetett.

A férfikosárlabda-NB 1 állása/sport/csapat/kosarlabda/20021027aferfikosarlabdanb.html

Nagy kérdés volt, hogy a szünet után vajon melyik arcát mutatja a Kaposvár. De Gray mindenesetre ott folytatta, ahol korábban abbahagyta, Jackson kosara után pedig már a somogyiak vezettek tízzel. Sola szerzett labdája után ziccerrel gondoskodott arról, hogy ne legyen nyugodt a hazai csapat, sőt Jacksont három hibája miatt le kellett cserélni. Kiváló büntetőzéssel kapaszkodott a Körmend, igaz, a kulcsfontosságú pillanatokban a kaposváriak is hibáztak. A 28. percben Sola egyenlített 48-48-nál, sőt újabb kosarával a Zsebe-alakulat jutott előnyhöz.

Meghódította Norvégiát az Albacomp és a Kaposvár/sport/csapat/kosarlabda/20021106kosarlabda.html

A zárószakaszt Jackson és Simon találatai vezették be, de Ivkovic is szorgalmasan termelt, míg a kipontozódás szélére nem került. A hatalmas izgalmakat hozó végjátékban Sola lábbal akasztotta Ivkovicot, az értékesített büntetők után Grebenár egyenlített ismét. A hátralévő fél percben Jackson dobott egy hármast, mindez minimális hazai győzelmet jelentett.

Goran Miljkovic (Kaposvár) "Tompán kosárlabdáztunk, ezért csak a hozzáállásunkat és a küzdőszellemet dicsérhetem."

Zsebe Ferenc (Körmend): "Az első félidő végén adtunk öt perc előnyt a Kaposvárnak, amelyet remekül kihasznált."

A nap másik mérkőzésén:
Kecskemét - Zalaegerszeg 89-88 (24-24, 18-25, 21-13, 16-17, 10-9) - hosszabbítás után

Balatoni Hajnalka