Vágólapra másolva!
Bravúros diadallal mutatkozott be a GYSEV-Orsi nőikosárlabda-csapatának kispadján Dirk Bevilaqua, a fiatal ausztrál szakember. Irányításával a soproniak magabiztosnak mondható győzelmet arattak a lengyel Gdynia ellen, amely játékosállományát tekintve egy kisebbfajta világválogatottnak tekinthető.
A fiatal edző ügyesen "forgatta" a centereket, amikor valakin a fáradtság jeleit vélte felfedezni, leültette. A negyedik negyedben, amikor hat pontra felzárkózott a Gdynia, egy jól időzett időkéréssel rendezte a sorokat, és azt követően már nem volt kérdéses a hazai győzelem.

- Az első negyed után, amikor kilenc ponttal vezetett a Gdynia, nem fogadtak volna túl sokan csapata győzelmére - vetettük fel az ausztrál trénernek.
- Néhány akciót elkapkodtunk, eladtunk pár labdát, így dobott pár könnyű kosarat a Gdynia. A negyed végén előbb egy triplát kaptunk a támadóidő, majd egy duplát a negyed utolsó pillanatában, ezért nőtt ekkorára hátrányunk.

Hazai kosárlabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=28842Ausztrál-magyar edzőpáros a GYSEV élén/sport/csapat/kosarlabda/20021128ausztralmagyar.html

- A második tíz percben kezdődött a feltámadás. Ez minek volt köszönhető?
- A felzárkózást Bogojevic révén kezdte meg a csapat, de nagyon fontos volt az is, hogy Dénes Krisztina ráérzett, miként lehet "megfogni" Kathie Smitht. Dydek harmadik személyije után leült, Mujanovic ekkor magassági fölényét kihasználva dobálta a kosarakat, megközelítettük a Gdyniát. A negyed hajrájában aztán a végig szenzációsan kosarazó Balogh egyenlített.

- A második félidő álomszerűen indult...
- Zakaluzsnaja mindent bedobott, és szenzációs volt a védekezésünk is. Öt perc alatt mindössze két pontot kaptunk, aztán az így megszerzett előnyt Balogh Juditnak köszönhetően sikerült jó ideig tartanunk.

- A negyedik negyed közepén volt egy rövid hullámvölgy, ám ezen is sikerült egy időkéréssel úrrá lennie.
- Így van, a játékrész közepe táján kicsit kapkodtunk, hamar eldobtak egy-két labdát a lányok, nem játszották az addigi türelmes játékot. Megpróbáltam kicsit megnyugtatni őket, s ez sikerült is: innentől nem volt kérdéses a diadal, megnyerték a meccset.
Botár László