Vágólapra másolva!
Magyar napok lesznek Aarhusban a nőikézilabda Európa-bajnokság szombati játéknapján. A válogatott második csoportmérkőzésén Szlovénia ellen lép pályára, s győzelme esetén megszilárdítja vezető helyét, míg a B csoport dán-francia rangadóját a Kékes Csaba, Kékes Pál kettős dirigálja majd.

Pincési László helyszíni jelentése Aarhusból

"Maradéktalanul elégedett vagyok a csapattal" - jegyezte meg Mocsai Lajos szövetségi kapitány az ötödik nőikézilabda Európa-bajnokság nyitómérkőzését követő sajtótájékoztatón. "Emlékszem én még az 1986-os férfi világbajnokságra, ahol úgy lettünk ezüstérmesek, hogy az első találkozón rettentően szenvedtünk. Meg kell szoknia a csapatomnak a légkört, nagyon sok a fiatal, rutintalan játékos. Az olimpiai csapatból mindössze öten maradtak, sokan kerültek hozzánk a junior válogatottól. Nekik még rutint kell szerezniük. Holland barátom jegyezte meg, hogy egy ilyen Eb-t éppen arra lehet feláldozni, hogy összerakjuk a jövő csapatát. A fehéroroszok ellen Siti Eszter kissé visszafogott volt, Farkas Ági sem játszott ellenállhatatlanul, mégis a legjobbak között kell említenem. Nála mindig reggelre dőlnek el a dolgok, a bokája továbbra is dagad, kérdés, bírja-e a sorozatterhelést."

Arra a kérdésre, hogy amennyiben pihentetni szerette volna Farkast a regenerálódás érdekében, gondolt-e arra, valamelyik csoportmeccsről kihagyja, kategorikus nem volt a válasz. "Az újságírók szednék le rólam először a keresztvizet, ha egy ilyen döntés után vereséget szenvednénk."

Amit a kézilabda Eb-ről tudni kell/sport/csapat/kezilabda/20021203amit.htmlA magyarok Eb-kerete/sport/csapat/kezilabda/20021118amagyar.htmlKézilabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=24100

A csoportbeli esélyekről a kapitány továbbra sem nyilatkozott, azt mondta, nem szabad ennyire előretekinteni, mindig a soron következő ellenfél a fontos. "Csak pár percet láttunk a cseh-szlovén mérkőzésből, annak is az első félidejéből. Annyira meggyőző volt a szlovének fölénye, hogy beérkezve a melegítésre, a gyúrónk sietve gratulált kollégájának, aki nem értette a dolgot."

Merthogy a nagy előny dacára végül a csehek nyertek. A szlovének számára a magyarok elleni mérkőzés létfontosságú lehet, hiszen újabb vereséggel akár a továbbjutásuk is veszélybe kerülhet. A statisztika feltétlenül mellettünk szól, hiszen a magyar gárda még soha sem kapott ki a szlovénektől, eddig hét mérkőzésből hatot megnyertünk, s mindössze egy döntetlent mutathat fel ellenfelünk. A találkozó fél ötkor kezdődik az aarhusi csarnokban, a mérkőzést a jugoszláv Maric, Gardinovacki kettős vezeti, amely hallatán Németh András, a Herz-FTC mestere annyit jegyzett meg, nem túl kedvező a számunkra. A magyar bírópáros is bemutatkozik az Európa-bajnokságon: a Kékes Csaba, Kékes Pál kettős a B csoport nagy rangadóját, az egyaránt győzelemmel rajtoló francia és dán válogatott találkozóját dirigálja.