Vágólapra másolva!
Miután egy-egy arányban érvényesült s felborult a papírforma, érdekes helyzetbe került a magyar nőikézilabda-válogatott. Az Európa-bajnokság középdöntőinek első fordulójában Szlovénia meglepetésre legyőzte Németországot, míg Norvégia nem kegyelmezett a cseheknek. Ezzel az a helyzet állt elő, hogy a magyarok egy esetleges oroszok elleni sikerrel a hátralévő két meccstől függetlenül már elődöntősök lehetnek.

Pincési László helyszíni jelentése Farumból

II. csoport:
Szlovénia - Németország 30-26 (14-15)
Farum, 300 néző
vezette: Shal, Konoplasztij (ukránok)
gól: Ilic 8/1, Oder 7, Freser 6, Doler 5, Dajcman 2, Mijatovic 1/1, Ceckova 1, illetve Krause 9, Radzeviciute 5/3, Zierzke 3, Pietzsch 3, Ahlgrimm 2, Melbeck 2, Wagner 1, Blacha 1
kiállítás: 6, illetve 0 perc
hétméteres: 2/2, illetve 4/3

Úgy tűnik, a dán források sem teljesen hibátlanok, hiszen Aarhusban olyan hírek terjedtek el a csoportmérkőzések során, hogy Farumban sokkal forróbb hangulat uralkodik. Egyrészt a kisebb férőhelyes, 3600-as csarnokot jobban "belakják" a szurkolók, másrészt a német és a norvég szurkolók remek hangulatot varázsolnak. Nos, sem előbbi, sem utóbbi nem bizonyult igaznak. A csarnokkal semmi gond, ám kétségbeejtő, hogy itt még diákok sincsenek, akik jelenlétükkel emelnék a szurkolói létszámot. A nap nyitányának számító német-szlovén meccsen például a németek mindössze huszonöt fővel képviseltették magukat, közülük heten - mint dobosok - ütőhangszerekkel zajongtak. A norvég vikingfejdíszes rajongók a számukra indifferens összecsapást a büfében, tévén keresztül nézték, s inkább a dán sörökkel ismerkedtek.

A családis hangulatban zajló összecsapást a németek kezdték jobban és határozottabban, a tizennegyedik percre 8-4-es előnyre tettek szert, amit meglepő módon tíz perc alatt el is herdáltak. Freser két akciógóljával a szlovénok átvették a vezetést, majd Melbeck révén sikerült az egyenlítés (13-13), Radzeviciute pedig a félidő utolsó pillanataiban a vezetést is megszerezte a germánoknak (15-14).

Amit az Eb-ről tudni kell/sport/csapat/kezilabda/20021203amit.htmlKézilabdahttp://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=24100A kézi-Eb menetrendje/sport/csapat/kezilabda/20021111akezieb.html

A második játékrészben nyitottabb védekezésre váltottak a szlovénok, az 5+1-es formációban Mijatovic egész mélyen a saját térfelének közepén próbált labdát csenni. A német csapat meg is zavarodott, a 40. percre már 22-18-ra húzott el az ellenfél. Doler kiváló beállós munkával, Oder szélső betöréseivel és gyors indulásaival okozott megoldhatatlan feladatot. Az 53. percben Radzeviciute még büntetőből felhozhatta volna a csapatot egy gólra, de hibázott, hiába vált ki a szlovénok egyik legjobbja, Freser (arcra esett egy góljánál), s hiába várt megkülönböztetett mezben egy német játékos arra, hogy a végén a kapus helyére mezőnyjátékosként lépjen pályára. Ilic és Oder még két gólt szerzett, s 30-26-ra Szlovénia nyerte meg az összecsapást.

A semleges nézőknek pedig megmaradt a csodálkozás: hogyan tudta ez a német csapat kiverni az Eb-n az oroszoktól és a norvégoktól is pontot szerző spanyolokat?