Vágólapra másolva!
A középdöntők első köre után két csapat áll előkelő helyen a nőikézilabda Európa-bajnokságon. Az egyik ágon Dánia, a másikon Norvégia vezet hat-hat ponttal, s ha matematikailag nem is, de az eddig mutatott hibátlan játékkal szinte már elődöntősnek érezheti magát.

Pincési László helyszíni tudosítása

Az I. csoportban Dánia 25-23-ra legyőzte Romániát, s nagy lépést tett a továbbjutás felé vezető úton. "Nagyon elégedett vagyok a győzelemmel, hiszen egy fontos mérkőzésen vagyunk túl. Jól működött a védelmünk, Karin Mortensen remekül védett, s Kristine Andersen tíz gólja elengedhetetlen volt a sikerhez. Szerencsére hatástalanítani tudtuk Carmen Amarieit is, ebben Brödsgaard járt az élen" - nyilatkozta Jan Pytlick szövetségi kapitány.

A dán lapok nem is találták a jelzőket Kristine Andersennel kapcsolatban, legszebb góljait a televíziós csatornák még éjszaka is ismételték. "Mérkőzés-nyerő", "Egyszemélyes hadsereg", "A nap hőse" - ezek voltak a leggyakrabban használt kifejezések vele kapcsolatban. "Nagyon jó napot fogtam ki, de a társak sokat segítettek nekem, s sikerült szerencsésen megvívni a csatát. A közönségtől fantasztikus támogatást kaptunk, ez sokban hozzájárult a sikerhez. Hasonlóan éreztük ezt a franciák és az ukránok ellen is. Nem játszottunk jól, de ezzel a formával még Ausztriát is le kell győznünk. Nagy előnyünk, hogy a legjobbjukat, Fridrikast ismerjük, hiszen itt játszik Dániában."

Az EkstraBladet "Kris-terapi" címmel közölte írását a mérkőzésről, célozva arra, hogy Kristine nélkül nem sikerült volna megszerezni a győzelmet. A szőke szépség tizenhárom lövésből tíz gólt ért el, ez hetvenhét százalékos teljesítménynek felel meg. A találkozón két nagy sorozatot produkált az Ikast-játékos: a nyolcadik és a tizenkettedik perc között sorozatban három gólt szerzett, míg a 45. perc után, 19-19-es állásnál három találattal járult hozzá Dánia 5-0-s szériájához.

Biztos továbbjutásról azért nem szabad beszélni, mert amennyiben Dánia kikap Ausztriától és Jugoszláviától, még az is előfordulhat, nem jut a legjobb négy közé. A másik helyre még Jugoszlávia és Franciaország pályázik, a galloknak talán annyival nagyobb a sansza, hogy nem kell játszaniuk a házigazdával, míg a pláviknak igen.

A kézi-Eb menetrendje/sport/csapat/kezilabda/20021111akezieb.htmlAmit az Eb-ről tudni kell/sport/csapat/kezilabda/20021203amit.html

A magyar csoport egyértelműbb: amennyiben Oroszország és Norvégia nem botlik, elődöntős. Ha Norvégia kikap a magyaroktól, akkor Mocsai Lajos tanítványai csak abban az esetben juthatnak az elődöntőbe, ha (legyőzve Németországot) minimum nyolc góllal verik a skandinávokat. Egygólos siker is elegendő, ha Szlovénia vagy Csehország pontot rabol a két vetélytárs valamelyikétől.

A mai program

Farum:

16.30: Magyarország - Németország
18.30: Norvégia - Szlovénia
20.30: Oroszország - Csehország

Aarhus:
16.30: Románia - Ukrajna
18.30: Ausztria - Franciaország
20.30: Dánia - Jugoszlávia