Vágólapra másolva!
A férfikosárlabda NB I szombati mérkőzésein Szolnokon győzött az Atomerőmű, a Kaposvár otthon verte a Sopront, az Albacomp pedig szoros meccsen gyűrte le a Zalaegerszeget.

Kaposvári Klíma - Soproni Ászok 89-76 (22-14, 22-18, 21-19, 24-25)
Kaposvár, városi sportcsarnok, 1100 néző. Vezette: Forrai, Kiss L.
Kaposvár: Simon (4), Dzunics (15/6), Jackson (12/6), De Gray (24), Ivkovics (23). Csere: Szőke (-), Varga R. (11/9), Filipovics (-). Edző: Goran Miljkovics.
Sopron: Nikolics (23/12), Walke (8), Parker (6), Sajni (4), Glisovics (10). Csere: Horváth Á. (5/3), Stan (11/3), Csirke (7), Bogdán (2).
Az eredmény alakulása: 3. perc: (5-4), 7. perc: (11-12), 13. perc: (26-16), 17. perc: (38-31), 23. perc: (52-41), 28. perc: (62-49), 34. perc: (70-58), 38. perc: (85-68).
Kipontozódott: Sajni (a 35. percben).
Jók: De Gray, Ivkovics, Varga R. illetve Nikolics.

A kilencedik fordulóban újabb győzelmet ígért a papírforma a kaposváriak számára, akik a mindössze két győzelemmel és hat vereséggel a tizedik helyen álló Soproni Ászok gárdáját fogadták a városi sportcsarnokban.

Sem Goran Miljkovics edző, sem Sztojan Ivkovics, sem Varga Roland számára nem volt ismeretlen a soproni alakulat, hiszen mindhárman tevékenykedtek már a határvárosban.

A jelenlegi Ászok együttese Szegeden nyert egy ponttal és a Dombóvári VMSE-t győzte le hazai pályán. Az egykori pécsi, majd fehérvári Csirke vezette soproniak több légióst is "elfogyasztottak" már a szezonkezdet óta.

Ennek ellenére, úgy tűnik Kmézics Zorán vezetőedző még mindig nem találta meg az ideális csapatot. A hűség városában a legutóbbi fordulóban sem örülhettek a gárda hívei, hiszen Parkerék az Univertől KSE-től is kikaptak. Legutóbb közel másfél esztendővel ezelőtt lépett pályára egymás ellen a két együttes, s akkor természetesen kaposvári győzelem született.

Most Nikolics indította egy duplával a soproniakat, de nem sokáig váratott magára Jackson válasza sem. A vendégeknél Walke és Parker hamar letesztelte a somogyiak gyűrűjét, de De Gray gyorsan gyűjtött hat pontja nem engedte elhúzni az ellenfelet. Bosszantó hibák tarkították a hazaiak játékát, így a negyed végéig Varga R. és Szőke is pályára került a Klímában. A folytatásban körülményesebben kosárlabdázott a soproni alakulat, így Varga R. hármasával először vezetett tíz ponttal a Klíma. A 14. percben a Nikolicsot visszahúzó Szőke ellen szándékos szabálytalanságot ítéltek, a sértett pedig két jó büntetővel hozta ismét kedvezőbb helyzetbe az övéit. A vendégzónát Dzunics rombolta két gyors triplával, de néhány eladott labda miatt ezúttal sem sikerült jobban leszakítani a vetélytársat. A második negyedet a kispadon végigülő Parker a szünet után kapott újabb lehetőséget edzőjétől, igaz ekkor sem igen élt vele. A fegyelmezett csapatjátékot szorgalmazó kaposváriak Ivkovics és De Gray révén tartották előnyüket. Utóbbinak előbb Walkét sikerült tanítani való módon szerelnie, majd egy szép zsákolásra is tellett erejéből.

Kosárlabdahttp://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=28842

A negyed vége előtt az egykori kaposvári Bogdán Balázs is pályára lépett a soproniaknál, s ha a borzalmas százalékkal kísérletező Jackson nem hagy ki annyi dobóhelyzetet már előbb eldőlhetett volna a csata a Kapsovár javára. A zárószakaszban Nikolics egy helyzetből szerzett négy pontjával még felzárkózott az Ászok, de Varga R. triplái újra visszaállították a korábban megszokott különbséget. Ugyan a száz pontot ezúttal nem érte el a hazai gárda, ám a győztes kiléte egy pillanatig sem volt kétséges.

Goran Miljkovics: "Küzdelmes meccset vívtunk a Sopronnal. Hullámvölgyeinket az edzéseken végzett munkával igyekszünk majd kiküszöbölni."

Kmézics Zoran: "Úgy érzem jól helytálltunk egy jó Kaposvár ellen. Több koncentrálással szorosabb eredményt is elérhettünk volna."

Balatoni Hajnalka