Vágólapra másolva!
A KEK-ben a Szeged a kiváló német TBV Lemgo, az EHF-kupában a Dunaferr a legyőzhető svájci Pfadi Winterthur ellen játszik a férfi európai kupák következő fordulójában, ahol már a négy közé jutás a tét. A szegediek nem igazán örülhetnek a kontinens legjobbjai közé tartozó riválisnak. Csak az ad okot bizakodásra, hogy a visszavágót rendezik a Tisza-partján.

A Lemgo kerete

kapusok: Christian Ramota, Julius Kaiser, Jörg Zereike

mezőnyjátékosok: Christian Schwarzer, Daniel Stephan, Achim Schürmann, Marc Baumgartner, Rico Bonath, Volker Zerbe, Max Ramota, Robin Kothe, Matthias Struck, Ulf Ganschow, André Tempelmeier, Michael Binder, Florian Kehrmann, Markus Baur, Carlos Lima


A német együttes gerince a februári, svédországi Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett válogatottnak is tagja, így várhatóan a Szeged ellen is pályára lép Christian Ramota kapus, valamint Christian Schwarzer, Daniel Stephan, Volker Zerbe, Florian Kehrmann és Markus Baur is. A csapatnak két svájci légiósa van a klasszis átlövő Marc Baumgartner és a balszélső Carlos Lima személyében. Volker Mudrow együttese a hazai bajnokságban eddig tizenöt meccset játszott, s mindet megnyerte. A kupában eddig két komolytalan ellenféllel került szemvbe a csapat, s fölényesen jutott tovább a török Cankaya Bel. Ankara (33-20, 44-27) és a román Handbal Club Constanta (38-27, 42-23) ellen.

A Pfadi Winterthur kerete

kapusok: Pascal Stauber, Jürg Langhard

mezőnyjátékosok: Raphael Liniger, Csi-Hjo Cso, Mathias Oltmanns, Vass Gábor, Thomas Gautschi, Manuel Liniger, Branko Angelovski, Lorenz Moser, Erich Studer, Patrik Dieffenbach, Samuel Lieberherr, Won-Csul Pak


Kézilabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=24100

A csapat trénere Atlanta olimpiai bajnoka, Goran Perkovac, a csapatban olyan klasszisok játszanak, mint a koreai Csi-Hjo Cso és Won-Csul Pak, valamint a macedón és horvát bajnoki címet is szerző Branko Angelovski. A csapat magyar játékosa Vass Gábor, aki korábban az Elektromosban és a Kadetten Schaffhausenben játszott, s két éve a Winterthur kézise.

Az első mérkőzéseket március elsején vagy 2-án, a visszavágókat egy héttel később rendezik.

A negyeddöntők párosításai
Bajnokok Ligája:
Kolding IF (dán) - Fotex-Veszprém
SC Magdeburg (német) - Portland San Antonio (spanyol)
RK Zagreb (horvát) - Montpellier HB (francia)
Prule Ljubljana (szlovén) - THW Kiel (német)

KEK:
TBV Lemgo (mémet) - Pick-Szeged
Ademar Leon (spanyol) - Ciudad Real (spanyol)
Redbergslids (svéd) - Chambery (francia)
Celje Pivovarna Lasko (szlovén) - Voronyezs HC (orosz)

EHF-kupa:
Pfadi Winterthur (svájci) - Dunaferr
Granitas Kaunas (litván) - FC Barcelona (spanyol)
BM Altea (spanyol) - Bjerringbro (dán)
Nordhorn (német) - a Dinamo Asztrahány (orosz)/Crotek Rijeka (horvát)
párharc továbbjutója (Az első mérkőzést 29-19-re az oroszok nyerték, míg a szombati, horvátországi visszavágó 11-7-es hazai vezetésnél a szünetben verekedés miatt félbeszakadt. Az európai szövetségi később hoz ítéletet.)