Vágólapra másolva!
A férfikosárlabda-válogatott Európa-bajnoki középdöntőn Debrecenben biztosan verte meg a D csoportban sereghajtó Fehéroroszországot. A magyarokat már csak egy győzelem választja el attól, hogy részt vehessen a szeptemberi, svédországi Eb-n.

Férfi Eb-középdöntő, D csoport, 9. forduló:
Magyarország - Fehéroroszország 83-53 (19-11, 24-18, 20-8, 20-16)
Debrecen, 4000 néző
vezette: Muhvic (horvát), Kolar (szlovén)
pontszerzők: Németh 17/6, Dávid 15, Gulyás 15/3, Fodor 9/3, Dzunics 7, Kálmán 5/3, Simon 5/3, Czigler 4, Báder 4, Sitku 2, illetve Kul 10, Alekszejev 9, Krivonosz 7/3, Kuzmin 7/3, Sarko 6, Korsuk 6, Vaszileuka 5/3, Pincikov 3

Mindkét oldalon kihagyott helyzetekkel és kemény védekezéssel kezdődött az összecsapás, az első 4 percben csupán 8 pont született. A folytatásban a hazaiak a sok hiba és Sitku kényszerű kiválása ellenére 17 ponttal elhúztak, elsősorban két légiós, Dávid és Gulyás teljesítményének köszönhetően. A nagyszünetben 43-29-et mutatott az eredményjelző.

Kosárlabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=28842

Térfélcsere után még inkább érvényesült a vendéglátók tudásbeli fölénye, az idegenben eddig nyeretlen fehéroroszok egyre fáradtabban mozogtak. A hajrában Varga Mátyás együttese már helyenként a közönségnek játszva, félgőzzel is fölényessé alakította sikerét. A magyarokat már csak egy győzelem választja el attól, hogy részt vehessen a szeptemberi, svédországi Eb-n: az utolsó csoportmérkőzésre szombaton kerül sor Észtországban.

Varga Mátyás, a válogatott szövetségi kapitánya: "Remélem, hogy a felpörgött állapot kitart szombatig, a sorsdöntő észtországi meccsig. Most nem játszottunk igazán jól, elégedetlen vagyok a dobószázalékkal, de ezzel együtt nagyszerűen küzdöttek a fiúk. A győzelem könnyen lehetett volna még nagyobb különbségű is."