Vágólapra másolva!
A GYSEV (szerdán) verhető, a Pécsi VSK (csütörtökön) pedig könnyű ellenfelet fogad a nőikosárlabda-Euroliga tizedik körében, a soproniaknak azonban mindenképpen győzniük kellene ahhoz, hogy a továbbjutást jelentő helyek egyikén maradjanak.
A Vilniusban elszenvedett váratlan vereség után elsődlegesen már nem az a tét a szerdai, Valencia elleni hazai Euroliga-találkozó előtt a GYSEV-Orsi számára, hogy az első két hely valamelyikén végezzen. A spanyolok elleni mérkőzésen az a kérdés, hogy a két, öt győzelemmel és négy vereséggel álló csapat közül melyik marad a továbbjutást jelentő első négy hely valamelyikén. Dirk Bevilaqua pontosan tisztában van vele, hogy iszonyú nehéz csata vár lányaira.

- Vilniusban elsősorban gyenge centerjátéka alatt maradt alul a csapat, hiszen a három középjátékos együttvéve 16 pontra volt csak képes, a lepattanóharcot pedig 43-25-re nyerték a litvánok. Lehet tenni ez ellen valamit?
- Egyetértek azzal, hogy finoman fogalmazva sem nyújtottak maradandót a palánk alatti játékosok, nem voltak elég agresszívek a lepattanókért vívott harcban - fejtegette a GYSEV ausztrál trénere. - Abban viszont, hogy ilyen kevés pontot szereztek, részben a külső játékosok is hibásak voltak, hiszen nem bontották meg a litvánok védőfalát, nem adtak túl sok használható labdát a bent játszóknak. Javulni kell tehát a centereknek határozottságban, erőszakosságban, támadójátékunknak pedig sokkal gyorsabbnak, szervezettebbnek kell lennie annál, mint amit Vilniusban mutatott a csapat.

Magyar kosárlabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=28842
- A spanyol együttesről mit érdemes tudni?
- Egy nagyon gyors kosárlabdát játszó és remek formába lendült együttesről van szó, amely a legutóbbi fordulóban bravúros győzelmet aratott Szlovákiában, a Ruzomberok otthonában. Mindössze 50 pontot kapott a Valencia, tehát egy kiválóan védekező együttesről van szó.

- Kik a Valencia erősségei?
- Honfitársam, az ausztrál Trisha Fallon, noha 190 centinél is magasabb, a palánk alól és a mezőnyből is nagyon veszélyes. Két amerikai centerük magas, erős kosaras, Farris 191, Riley pedig 196 centi, és mindketten közel 90 kilósak. Nem szóltunk még a spanyol együttes válogatottjairól, Valdemóróról és Ponsról, mindketten rutinos, tapasztalt játékosok, évek óta meghatározó tagjai a Valenciának és a spanyol válogatottnak.

- A GYSEV-nél mi a helyzet?
- Mindenki harcra kész, a lányok várják már a csatát. Nagyon remélem, a soproni közönség ugyanúgy erőt fog adni nekik, mint tette azt a legutóbbi hazai mérkőzésen, a rózsahegyiek ellen.

A pécsiekhez csütörtökön látogató Podgorica az elmúlt hét végén elvesztette veretlenségét a jugoszláv pontvadászatban. A B jelű nyolcasban hatodik helyen álló csapatnak már novemberben meggyűlt a baja a Rátgéber-együttessel: az akkori vendégek 72-60-ra diadalmaskodtak. Mindkét találkozó 18 órakor kezdődik.

Botár László