Vágólapra másolva!
Szoros mérkőzésen, két góllal nyert a Cornexi nőikézilabda-csapata a Debrecen ellen, míg az élvonal másik pénteki mérkőzésén a Kőbánya-Spartacus súlyos verést mért a Pécsre.

Nőikézilabda-bajnokság, 18. forduló
Cornexi-Alcoa - DVSC-Valdor 24-22 (13-14)
Székesfehérvár, 800 néző
vezette: Herczeg, Südi
Cornexi: FARKAS A. - Gisca 3, Grezner 2, Virincsik 1, KULCSÁR A. 4, Deli 7 (5), KENYERES 4. Csere: FEKETE (kapus), Kovács T. 1, Sterbik, Szőke 2, Tápai. Edző: Zsiga Gyula.
DVSC: Szász - KEREKI 4, Madai 1, Nyilas, Szűcs G. 3, Sütő 3, ORBÁN 5. Csere: Szamozvanova (kapus), Kolsofszki (kapus), Galai 6 (3), Szabados. Edző: Komáromi Ákos.
hetes: 7/5, illetve 3/3
kiállítás: 4, illetve 6 perc
az eredmény alakulása: 4.p.: 2-1, 12.p.: 4-6, 20.p.: 6-11, 29.p.: 11-14, 34.p.: 16-14, 40.p.: 17-17, 44.p.: 18-19, 49.p.: 19-21, 54.p.: 21-22, 57.p.: 23-22.

Két, az eredeti célkitűzését már aligha teljesítő csapat találkozott Fehérváron. A Cornexi dobogós álmai a sorra elvesztett rangadók miatt szétfoszlóban vannak, a Debrecen pedig még a hat közé is csak csodával határos módon kerülhet be. Ennek ellenére hagyományosan izgalmas presztízsrangadójuk lehetett volna jó meccs - de nem volt az.

A női NB I állása/sport/csapat/kezilabda/20030120anoikezilabdanb.html

Az első félidőben ezért főleg a fehérváriak voltak okolhatók, akik bakiparádét mutattak be az ellenfél kapuja előtt. Németh Helga hiányával sem magyarázható a támadójáték alacsony színvonala, legfőképpen a rengeteg kihagyott ziccer. Védekezésben még csak-csak megvalósították Zsiga mester kéréseit, de a szerzett labdákkal hol Szász kapust, hol a kapufát találták el, olykor egyiket sem. A Loki kevesebb helyzetből sáfárkodott sokkal jobban, pedig az átlövésekkel nekik is komoly gondjaik voltak. Befutásokból, szélről vagy beállóból dobott gólokkal hizlalta előnyét a vendégcsapat, a Cornexi hathatós segítségével már ötgólosra is. Ez akkor csökkent némiképp, amikor emberelőnyben három gyors gólt dobtak Kulcsárék -jellemző hullámzó teljesítményükre, hogy a következő fórból viszont kettőt kaptak. Hogy csak minimális különbséggel vezetett szünetben a Debrecen, azt az utolsó perc figyelmetlenségeinek köszönhette.

Nyilasék rossz periódusa aztán áthúzódott a második játékrész elejére, így eshetett, hogy (az első félidő hajráját is számítva) zsinórban dobott öt góllal már a Cornexi vezetett kettővel (16-14). Korán tette, aki ennek láttán megnyugodott a hazai szurkolók közül, mert bár Farkas Andrea több debreceni kísérletet is hatástalanított, újfent előjöttek a Cornexi technikai és egyéb hibái, így nem tudtak elhúzni a vendéglátók. Sőt, a második félidőben gólgyártásba kezdő Kereki vezérletével a meccs utolsó negyede előtt ismét a Loki tartott előrébb. Az első félidőben hibátlanul büntetőző Deli (akivel szemben akkor három kapus is hiába próbálkozott) kapufát lőtt hetesből, egyenlítés helyett hamarosan már kettő volt a Komáromi-csapat előnye.

Ekkor azonban Fekete Csilla állt a Cornexi kapujába, és lehúzta a rolót: miközben elöl Kenyeresék párszor sikerrel indultak meg, a vendégek képtelenek voltak gólt lőni a cserekapusnak. Az utolsó percben, egygólos hazai vezetésnél hosszan próbálkozhattak vele, de Kereki bevetődve leadott "pontmentő kísérletét" ismételten hárította a meccs fehérvári hőse, az utolsó másodpercben pedig Gisca biztossá tette a Cornexi kiszenvedett győzelmét.

Zsiga Gyula: Magunknak tettük nehézzé a mérkőzést a temérdek kihagyott ziccerrel. A végén Fekete Csilla "meccslabdát" fogott.
Komáromi Ákos: Becsülettel küzdöttünk, egy pontra rászolgáltunk volna.

A nap másik mérkőzésén:
Kőbánya-Spartacus - Pécs 43-24 (23-12)

Somos Zoltán