Vágólapra másolva!
Június első hét végéjén rangos, négyes tornán vesz részt a magyar férfikézilabda-válogatott. Skaliczki László együttese a párizsi Bercy-sportcsarnokban lép majd pályára a házigazda nemzeti együttese, és az Eb-bronzérmes dánok ellen. A negyedik gárda kiléte még ismeretlen.

A portugáliai férfikézilabda-világbajnokság első napjaiban érkezett a meghívás a magyar delegáció részére, miszerint Skaliczki László együttesét a Francia Kézilabda Szövetség felkérte, hogy június 6-8-a vegyen részt egy négycsapatos tornán. A párizsi Bercy-sportcsarnokban a tervek szerint a házigazda válogatott mellett a tavalyi Európa-bajnokság bronzérmese, Dánia is indul, a negyedik résztvevő kiléte még ismeretlen.

Skaliczki László: Néha a Gyulát elvitte a hév/sport/csapat/kezilabda/20030207skaliczki.html63 milliót kapnak a kézisek az olimpiára/sport/csapat/kezilabda/2003020363milliot.htmlKézilabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=24100

Ha minden jól megy, akkor azon a viadalon akár már két újabb honosított játékos is bemutatkozhat. Ahogy Sinka László, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára elmondta, ő szorgalmazza három kézilabdázó honosítását, így a hölgyeknél Irina Sirina (Győr), a férfiaknál Nikola Eklemovic (Szeged) és Milorad Krivokapic (Dunaferr) lehet újonc.

"Más országokban ezeket a kérdéseket úgy kezelik, mint nemzeti érdeket, s hetek alatt elkészülnek a papírokkal. Nálunk is csak az állampolgárságot kellene elintézni, hiszen a három játékos nem játszott az utóbbi három évben hazája válogatottjában, így azonnal pályára is léphetnének" - mondta Sinka László.