Vágólapra másolva!
Kaposvári Klíma-Vill KK a vártnál jóval könnyebb győzelmet aratott a Debreceni Vadkakasok ellen a férfikosárlabda-NB I vasárnapi rangadóján, amelyen Frank-Altron Jackson utoljára lépett pályára a somogyi együttesben.

Férfikosárlabda-NB I, 14. forduló:
Kaposvári Klíma-Vill KK - Debreceni Vadkakasok 110-78 (21-18, 29-12, 22-19, 28-29)
Kaposvár, városi sportcsarnok, 1400 néző
vezette: Hartyáni, Benczur.
Kaposvár: Simon (15/3), Dzunic (25/12), Jackson (8), De Gray (9), Ivkovic (16). Csere: Szőke (23/9), Varga R. (9/9), Filipovic (3), Ágfalvi (2). Vezetőedző: Goran Miljkovic
Debrecen: Fodor M. (6), Lee (18/6), Green (14), Gémes (3/3), Helbich (14). Csere: Tóth G. (4), Boldizsár (6/3), Ádám (-), Lakatos (13). Vezetőedző: Ráthonyi Tamás. Edző: Cserfalvi István
az eredmény alakulása: 2. perc: (2-4), 7. perc: (15-11), 13. perc: (31-18), 18. perc: (41-25), 23. perc: (57-32), 25. perc: (65-34), 33. perc: (89-57), 38. perc: (98-72)
kipontozódott: Fodor M. (a 40. percben).

A férfikosárlabda-NB I állása/sport/csapat/kosarlabda/20030215aferfikosarlabdanb.html

Az ukrajnai kupasiker után ismét hazai pályán szerepelt a Klíma-Vill KK csapata. A kaposvári klub ügyvezető elnöke, Kovács László a hazaiak számára kellemetlen hírrel szolgált a találkozó előtt: "Sajnos, Frank-Altron Jackson hétfőn végleg hazautazik, ez a búcsúmeccse. Saját bevallása szerint nem érzi jól magát Magyarországon. A kezdetektől erős honvágya volt, amely mostanra sem múlt el. A közösségbe sem tudott beilleszkedni, ezen kívül a komfort hiányát említette kifogásként, amit nem is tudok kommentálni. Igen jó játékost ismertünk meg benne, ám az igazsághoz hozzátartozik, hogy annyi probléma volt vele, mint az összes többi csapattaggal együttvéve. Tudtuk, hogy első éves profi, de volt már ilyen játékosunk és neki nem voltak ilyen jellegű felvetései. Pótlásáról mielőbb gondoskodnunk kell, szerencsére még nem zárult le az átigazolási szezon. Konkrét névvel még nem tudok szolgálni, de szeretnénk ha már szerdára, a Dombóvár elleni találkozóra csatlakozna hozzánk az új szerzemény."

Paksi siker a ZTE ellen/sport/csapat/kosarlabda/20030215paksi.html

A sérült Bukva helyére igazolt horvát Helbich duplája jelentette a találkozó első kosarát, ezzel szerzett előnyt a Debrecen. A bajnokság rangadóján Ivkovic köszönt be kétszer közelről, így már a hazaiak vezettek. Nagy iram és sok hiba jellemezte az első néhány percet. A búcsúzó Jackson lopott labdája után egyedül zsákolhatott, azonnal jött is Ráthonyi edző időkérése. A debreceni zónát az éppen az amerikai helyére érkező Szőke nullázta egy hármassal. A negyed vége előtt Varga R., és Boldizsár jóvoltából újabb távoli találatok következtek mindkét oldalon.

A folytatásban ritmust váltottak a somogyiak, akik a zóna ellen kiválóan dobtak kintről és 31-18-ra húztak el. A 14. percben a kezét fájlaló Jackson cserét kért edzőjétől, aki Szőkét küldte pályára helyette. A letámadással próbálkozó vendégek továbbra sem boldogultak a kaposvári támadásokkal, ez pedig azt jelentette, hogy a somogyiak elképzelései szerint alakultak a dolgok. Ráadásul Lee inkább a szabálytalanságok terén járt élen, ami tovább rontotta a Vadkakasok esélyeit. A félidő 50-30-as végeredményét Dzunic triplája állította be.

A szünet után kimaradt néhány kaposvári lehetőség, de rövid idő múlva Dzunic és Szőke már ismét parádézott. Sokkal gyorsabban kosárlabdázott a Klíma-Vill, amely kiváló védekezésével rendre hibára kényszerítette a vendégeket. A kosáresőnek csak nem akart vége lenni. Szinte valamennyi hazai rádobás a debreceni gyűrűben landolt, egyre kilátástalanabb helyzetbe sodorva a hajdúságiakat. A közel 40 pontos előny birtokában a Klíma-Vill játékába már becsúszott néhány figyelmetlenség, a szerzett labdákból pedig könnyen kozmetikázta a különbséget a Debrecen. A századik hazai pont sokáig váratott magára, ezt végül Szőke jegyezte.

Goran Miljkovic: "Ismét bebizonyította csapatom, hogy akkor küzd a legjobban, amikor arra a legnagyobb szükség van."

Ráthonyi Tamás: "Rossz felfogásban és rossz ritmusban játszottunk, a Kaposvár megérdemelten nyert."

Balatoni Hajnalka