Vágólapra másolva!
Első vereségét szenvedte el a nőikosárlabda-bajnokság tizenhetedik fordulójában Miskolcon pályára lépő Soproni Postás együttese. A Diósgyőri KSK gárdája jelentős különbségű győzelemmel fosztotta meg veretlenségétől a listavezetőt.

Diósgyőri KSK - Soproni Postás 81-55 (30-16, 18-13, 19-18, 14-8)
Miskolc, Városi Sportcsarnok, 2200 néző
vezette: Hartyáni, Benczúr T.
DKSK: Hadzovic (10), Brosovszky (25/21), Balogh G. (11/9), Csávás (7), Gaither (19). Csere: Szemerédi (5/3), Koncz (-), Horváth (2), Szlimák (2). Vezetőedző: Milen Vukicevic
Soproni Postás: Englert (8), Csákány (6), Eördögh (14), Russai (9), Papp (11). Csere: Fodor (7/3). Vezetőedző: Meszlényi Róbert
az eredmény alakulása: 2. perc: (12-6), 8. perc: (28-12), 14. perc: (39-20), 22. perc: (52-31), 25. perc: (55-39), 28. perc: (65-45), 39. perc: (77-55)
kipontozódott: Balogh G. (a 28. percben), Csávás (a 35. percben)

A kezdés előtt a soproniak óvást jelentettek be, ugyanis a vendégek már pénteken kérték a szövetséget, hogy több játékosuk betegsége miatt halassza el az összecsapást. Ehhez sem a liga, sem a szövetség nem járult hozzá, ráadásul a diósgyőriek is nemet mondtak a kérésre.

A nőikosárlabda-NB I állása/sport/csapat/kosarlabda/20030215anoikosarlabdanb.html

A találkozón hatalmas különbség mutatkozott a csapatok között. A DKSK alaposan bekezdett, pillanatok alatt faképnél hagyta ellenfelét. Jellemző a nyomasztó hazai fölényre, hogy a DKSK már a nyolcadik percben tizenhat pontos különbséggel vezetett. Ebben az időszakban főleg Brosovszky termelt szaporán, aki egyre-másra szórta a triplákat. A center Gaither sem maradt el társa mellett, az amerikai a palánk alatt bizonyult ellenállhatatlannak. Hadzovic kitűnően mozgatta a piros-fehéreket, akik a félidőre tizenkilenc pontos vezetéssel térhettek.

A folytatásban semmi nem változott, az történt a pályán, amit a diósgyőriek akartak. Igaz, olykor már mutatkoztak a kihagyás, könnyelműsködés jelei is, a harmadik negyedet például csak egyetlen pontos különbséggel nyerte a hazai alakulat. A lazítás ezúttal bőségesen belefért, mert a másik oldalon jószerével csak Eördögh vette fel a versenyt a kitűnően kosarazó diósgyőri hölgyekkel. A két együttes között nagy volt a különbség, minden mutatóban a miskolciak bizonyultak jobbnak. A DKSK védekezésben, támadásban, dobásban egyaránt uralta a pályát. Érdekesség, hogy a Soproni Postás játékosai összesen egy triplára voltak képesek, ezzel szemben a DKSK tizenegy esetben könyvelhetett el három pontot a pontos kísérletért.

A negyedik negyedben már a hazaiak sem törekedtek látványosságra, talán a visszafogottság magyarázza a viszonylag kevés kosarat. A vendégek tizenhat sikerrel megvívott összecsapást követően elszenvedték első vereségüket. A DKSK megerősítette negyedik helyét, rászolgált a győzelemre, s akár nagyobb különbséggel is nyerhetett volna.

Milen Vukicevic: "Gratulálok a lányoknak, remekül játszott a csapat. Remélem, hogy a Miskolcon sorra kerülő Magyar Kupa-döntőben is hasonló teljesítménnyel rukkolunk elő."

Meszlényi Róbert: "Sajnálatos, hogy a liga nem játult hozzá a halasztási kérelmünkhöz, s ezzel irreálissá tette a bajnokságot. Négy játékosom az ágyból felkelve vállalta a szereplést, s teljesítményükön igencsak érződött a betegség. A DKSK vezetői inkorrektek voltak, ugyanis nemet mondtak kérésünkre."

Doros László