Vágólapra másolva!
Már a Herz-FTC-Viborg nőikézilabda Bajnokok Ligája-mérkőzés után elterjedt a hír, hogy a dán együttes megkörnyékezte Németh Helgát, aki a találkozót a díszpáholyból nézte végig. A magyar válogatott és a Cornexi jobbátlövője információink szerint még nem döntött, de állítólag visszautasíthatatlan ajánlat esetén nem mondana nemet a sztárcsapatnak.

A hét végi teljes nőikézilabda-kupasikerben aktív szerepet vállaló Cornexi-Alcoa és Herz-FTC együttesét egy dán szupercsapat és a válogatott egyik klasszisa kapcsolta össze vasárnap. A találós kérdés nem túl bonyolult: a dán Viborg (amely kiütéses, 32-20-as vereséget szenvedett a ferencvárosi hölgyektől) a találkozót követően állítólag ajánlatot tett a díszpáholyban helyet foglaló Németh Helgának, s székesfehérvári együttes jobbátlövőjének.

A hírt Dániában ugyan nem erősítették meg, de informátorunk elmondta, a Viborg együttese valóban jobbátlövőt és jobbszélsőt keres, s Ulrik Wilbek szakvezető kifejezetten szereti a Németh típusú univerzális játékosokat. A dolog szépséghibája annyi, hogy nyártól a tréner már másik együttest edz, mégpedig a Viborg férfi csapatát.

A dán együttes gyakorlatilag egy éve folyamatosan keresi a megfelelő jobbátlövőt, hiszen amióta Borók Rita elhagyta a klubot, s visszatért a Dunaferrbe, ez a poszt hiánynak számít a dán gárdában. A nyáron több játékost is kiszemelt Ulrik Wilbek, többek között már akkor felmerült Németh Helga neve, ám, a magyar játékosnak élő szerződése volt a Cornexivel. A Viborg megkörnyékezte a holland, akkor még Gudméban játszó Nastasja Burgerst, a norvég Janne Tuvent, a svéd Katarina Arvidssont és a dán Mette Vestergaardot, végül csak a holland játékos mondott igent.

A Kőbányai úton megtörtént kapcsolatfelvétel azt is jelenti, hogy a Viborg komolyan gondolja, kérdés, ez anyagiakban hogy nyilvánul meg. Információink szerint Németh Helga visszautasíthatatlan ajánlat esetén hajlandó lenne beadni a derekát, hiszen nyártól szabaddá válik, ám úgy tudjuk, ehhez komoly összeget és feltételeket kell kínálnia a dánoknak. Amennyiben Helga tartja magát az elképzeléséhez, s egy-két szezon múlva befejezi aktív pályafutását, lehet, egy ilyen kockázatos, dán túra már nem fér bele a sok csatát megélt klasszis karrierjébe.

Ami érdekes, a zuhanyhíradó szerint a Dunaferr több játékosa is hasonlóan jó ajánlattal bír. A hírek szerint Borók Rita és Pálinger Katalin is kapott megkeresést a skandináv országból, s többen vinnék Nagy Ivettet, a csapat fiatal balszélsőjét is, aki két éve az osztrák Hypót, tavaly pedig a francia Metzet kosarazta ki.

Pincési László

[origo]