Vágólapra másolva!
Bár kicsi a valószínűsége, mégis előfordulhat, hogy szembekerül a nőikosárlabda Euroliga negyeddöntőjében a két magyar résztvevő, a MiZo-Pécsi VSK és a GYSEV-Orsi.

A csütörtöki hat összecsapással befejeződnek a csoportküzdelmek, és a legjobb 4-4 csapat két győzelemig tartó párharcokban folytatja vetélkedését. Keresztbejátszások következnek: az A csoport győztese a B jelű nyolcas negyedikjével kerül szembe, a másodikok pedig a harmadikokkal találkoznak.

Magyar kosárlabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=28842

Az A csoportban a címvédő francia Valenciennes már biztosította elsőségét, a pillanatnyilag második pécsieknek a "veszélyes" riválisok közül negatív a mérlege a Brno, s pozitív a Jekatyerinburg ellen. Ez a végső sorrend szempontjából fontos. Ha a csehek és az oroszok az utolsó körben kikapnak, a PVSK marad a 2. helyen (ez esetben realizálódhat a két magyar résztvevő egymás elleni negyeddöntője), ha viszont győznek, akkor a 3. helyen zár.

A B nyolcasban az első két hely már elkelt (Gdynia és Bourges), a szlovák Ruzomberok és a spanyol Valencia pedig már nem tudja utolérni a GYSEV-et, amely így biztos harmadikként várja a folytatást.

Ha érvényesül a papírforma, akkor a Rátgéber-együttes a negyeddöntőben a 2001-es győztes francia Bourges-zsal, a soproniak pedig a cseh Brnóval kerülnek szembe. Amennyiben a március 11-től 20-ig tartó újabb szakaszban a szükséges két győzelem megszerzéséhez három mérkőzésre lesz szükség, abban az esetben várhatóan mindkét magyar érdekelt kétszer játszik idegenben, azaz csak bravúrral juthat(nak) az április 11-13-i Final Fourba.

Az állás:
A csoport: 1. Valenciennes (francia) 24 pont, 2. PÉCSI VSK 24, 3. Brno (cseh) 22, 4. Jekatyerinburg (orosz) 22, 5. Como (olasz) 19, 6. Tarbes (francia) 17, 7. Podgorica (szerb-montenegrói) 16, 8. Pabianice (lengyel) 15

A csütörtöki műsor:
Jekatyerinburg - Como
Pabianice - Brno
Podgorica - Valenciennes

B csoport: 1. Gdynia (lengyel) 24 pont, 2. GYSEV 23, 3. Bourges (francia) 22, 4. Ruzomberok (szlovák) 20, 5. Valencia (spanyol) 20, 6. Vilnius (litván) 18, 7. Parma (olasz) 17, 8. Schio (olasz) 15

A csütörtöki műsor:
Vilnius - Ruzomberok
Parma - Gdynia
Valencia - Bourges