Vágólapra másolva!
Két nemzetközi és egy hazai kupában négy hazai pólós élcsapat száll vízbe szombaton, hogy kiharcolja a döntőbe jutást. A tét egyforma, mégis különböző: a Honvéd zágrábi BL-meccse amolyan európai rangadónak számít, a Vasas spanyolországi KEK-elődöntője siker esetén a címvédés lehetőségét kínálja, a szegedi Magyar Kupa-elődöntőn a vendég BVSC az esélyesebb.

"Egy hónappal ezelőtt Budapesten közel álltunk a győzelemhez, most hazai pályán igyekszünk majd nem kiengedni kezünk közül a két pontot" - mondta a Mladost-Honvéd rivalizálást megelőző sajtótájékoztatón Ozren Bonacic, a horvát elitcsapat edzője. A Mladost aprólékos gonddal készül a derbire, még a kikapcsolódást is kollektíven oldották meg a vendéglátók: csütörtök este színházban "lazítottak" a játékosok a feszült hangulaton. A Honvéd kiegyensúlyozott és nyugodt, mindenki egészséges, s jót tett az önbizalomnak a keddi 9-5-ös siker a hazai kuparangadón, a Vasas ellen.

A Vasas már csütörtök óta a Barcelona közelében lévő Sabadellben tartózkodik, és semmit sem bíz a véletlenre: a megfelelő körülmények biztosításában segédkezik a csapatnak Markovits Kálmán, a hajdani kétszeres olimpiai bajnok, aki a nyolcvanas években hosszú időt töltött edzőként Spanyolországban. Ennél is fontosabb, hogy gyógyulóban van a tíz napja harcképtelen két kulcsember, Vindisch Ferenc és Madaras Norbert. Így van remény arra, hogy Somossy József vezetőedző komplett csapatot küldjön harcba a 9-6-os, azaz háromgólos előny megőrzéséért.

Itthon a Magyar Kupa elődöntőjének újabb első meccse következik: Szegeden a BVSC vendégeskedik. Ennek, s a Honvéd-Vasas összecsapásnak is jövő csütörtökön játsszák a visszavágóját.

Szombati vízilabdaprogram
Bajnokok Ligája - 4. forduló
Piros csoport:
Olimpiakosz Pireusz (görög) - Olympique Nice (francia) 16.00
Mladost Zagreb (horvát) - Honvéd 16.45
Az állás: 1. Honvéd 5 (33-25), 2. Mladost Zagreb 5 (29-24), 3. Olympique Nice 1 (21-26), 4. Olimpiakosz Pireusz 1 (20-28)

Kék csoport:
Spandau 04 (német) - CN Barcelona (spanyol) 17.00
Partizan Beograd (szerb-montenegrói) - Pro Recco (olasz) vasárnap 17.00
Az állás: 1. Pro Recco 6, 2. CN Barcelona 3, 3. Spandau 2, 4. Partizan Beograd 1

KEK-elődöntő, visszavágók:
CN Sabadell (spanyol) - Vasas 18.00 - az 1. mérkőzésen: 6-9
Posillipo Napoli (olasz) - LukOil Szpartak Volgográd (orosz) - 8-4
döntő: március 15/16. és 29/30.

LEN-kupa, elődöntő, visszavágók:
Etnikosz Pireusz (görög) - Leonessa Brescia (olasz) - 5-8
RN Florentia (olasz) - RN Savona (olasz) - 5-7
döntő: március 15/16. és 29/30.

Magyar Kupa-elődöntő, 1. mérkőzés:
Szeged - BVSC, 17.00