Vágólapra másolva!
A nőikézilabda-NB I vasárnapi játéknapján a Cornexi és a Debrecen is egy góllal nyert idegenben: előbbi az Esztergom, utóbbi a Pécs otthonában diadalmaskodott. A Győr hazai környezetben 28-26-ra verte a Hódmezővásárhely együttesét.

Nőikézilabda-NB I:
Győri ETO - Hódmezővásárhely 28-26 (15-14)
Győr, 1500 néző
vezette: Horváth J., Németh Cs.
Győr: Sirina - Lovász, Mehlmann 2, GÖRBICZ 9/4, DOKIC 5, Nitescu 4/2, Vérten. Csere: Petróczi (kapus), Mörtel 5/2, Köbli 2, Jókai, Bódi 1. Edző: Róth Kálmán.
Hódmezővásárhely: Vörös - VIRÁG 6, Prok 1, KOCSIK 4/3, Nikolic 3/1, Kósa 3, Baunok 3. Csere: Szabó K. (kapus), Kocsis 1, Gaál 3, Szabó V. 1, Mucsi 1/1. Edző: Farkas József.
hétméteres: 9/8, illetve 5/5.
kiállítás: 16, illetve 14 perc.
kizárva: Prok (29. p), Nitescu (45. p).

Úgy kezdte a találkozót a Győr, ahogyan Dunaújvárosban abbahagyta. Pontatlanul, gyengén támadtak a zöld-fehérek, védekezésben pedig szintén gond volt az összpontosítással. Az első gólt ugyan a hazaiak szerezték, a folytatásban azonban állandosult a vendégek előnye, amely legtöbbször kettő-, de volt, hogy háromgólos volt. A Győr az első harminc perc során szinte végig futott az eredmény után, s a vezetést is csak az utolsó percben sikerült átvennie.

A hazai játékosoknak a legnagyobb gondot a Hódmezővásárhely beállósainak semlegesítése jelentette, Nikolic és Gaál akkor dobott gólt középről, amikor csak akart. Nyilván a szünetben erre is felhívta játékosai figyelmét Róth Kálmán, de eredménye ennek a második félidő első tíz percében nem igen volt, mert ekkor is több ízben vezettek Kocsikék. Mikor azonban sikerült kivonni az összjátékból a belső embereket, több labdát is szerzett a hazai együttes, s gyors indításokból némi lépéselőnyhöz jutott.

Kevesebb, mint tíz perc volt hátra, amikor már hat góllal vezettek Görbiczék, a vége azonban mégis szoros lett. Ennek ellenére a győzelmet már nem fenyegette veszély, de mostani teljesítményükre nem lehetnek büszkék a győriek, mert nagyon gyengén játszva sikerült csak begyűjteniük a két pontot.

Róth Kálmán (Győr): "Egy-két kulcsemberünk teljesítményén most már el ell gondolkodnunk."

Farkas József (Hódmezővásárhely): "Új szabályt fedeztem fel a kézilabdában, miszerint 170 centiméter alatt mindent szabad."

További eredmények:
Esztergom - Cornexi-Alcoa 26-27 (12-11)
Pécs-Debrecen 32-33 (13-17)

Papp Gyozo